https://ploum.nl/uploads/doctor-g6764a56cc_1280.jpg

Ploum adviseert Cardialysis bij onafhankelijk worden van Erasmus MC

13 jul '23

Cardialysis, de 40 jaar oude, internationaal gerenommeerde academische onderzoeksorganisatie gevestigd in Rotterdam, heeft haar eigendom overgedragen aan een Nederlandse participatiemaatschappij en andere particuliere investeerders en is daarmee onafhankelijk geworden van het Thoraxcentrum, Erasmus Universitair Medisch Centrum. Met deze operatie werd 4 decennia aan academische expertise overgedragen aan een particuliere groep die streeft naar bedrijfsgroei en uitmuntendheid binnen de concurrerende markt van cardiovasculaire contractonderzoeksorganisaties en kernlaboratoria voor cardiac imaging. 

Cardialysis heeft bijgedragen aan het wereldwijd verbeteren van medische therapieën, zowel op het gebied van farmacologische interventies als apparaatinterventies, en heeft met succes meer dan 400 klinische onderzoeken uitgevoerd. Het bedrijf is trots op de samenwerking met onderzoekers, regelgevende instanties, publieke organisaties, academische instellingen en industriële partners bij de uitvoering van klinische onderzoeken, van de vroege fase van klinische ontwikkeling tot fase IV of post-marketingonderzoeken. De groep bedient klanten van over de hele wereld, waaronder partners in Europa, de Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Korea, Nieuw-Zeeland en andere landen.

Met het oog op de dynamische regelgeving in Nederland en de toenemende eisen voor het toezicht op en de uitvoering van klinische proeven, hebben de eigenaren van Cardialysis, een samenwerkingsverband van cardiologen van het Erasmus Universitair Medisch Centrum, het eigendom in mei 2023 overgedragen aan een Nederlandse participatiemaatschappij die is opgericht door Dr. Ernest Spitzer, momenteel CEO bij Cardialysis, en andere particuliere investeerders.

"Ploum heeft een geweldig team van zeer gespecialiseerde, ijverige en ondersteunende advocaten die het proces efficiënt, goed geïnformeerd en leerzaam hebben gemaakt. Een organisatie van topklasse." - Dr. Spitzer, CEO van Cardialysis. 

Cardialysis werd juridisch geadviseerd door Arjen van de Belt (notarieel), Daniël van Gerven (arbeidsrecht), Geert de Nijs (corporate/M&A) en Danaë Clement (corporate/M&A).

Meer informatie:

News (cardialysis.com)

Contact

Advocaat

Geert de Nijs

Expertises:  Ondernemingsrecht, Contractenrecht , Energierecht, Fusies en Overnames, Energie, Commerciële contracten,

Partner, Toegevoegd notaris

Arjen van de Belt

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Banking & Finance, Vastgoed, Finance, Energie,

Advocaat, Partner

Daniël van Gerven

Expertises:  Arbeidsrecht, Medezeggenschapsrecht, Finance, Interne onderzoeken,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.