Zorg

Voor uw zorginstelling is van belang om van de voortdurende ontwikkelingen in de zorgsector op de hoogte te blijven. Uw organisatie moet immers toekomstbestendig zijn en wil beslissingen kunnen baseren op de actuele stand van zaken. Het bijhouden van alle wijzigingen in wet- en regelgeving is echter bijna een dagtaak, terwijl u juist uw aandacht primair op de zorg voor uw patiënt of cliënt wilt richten.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Juridische ondersteuning door Ploum

Bij de specialisten van Ploum kunt u terecht met vrijwel al uw juridische vragen. Wij adviseren u bijvoorbeeld bij zorgbrede projecten of nieuwe initiatieven en kunnen snel de juridische aandachtspunten benoemen. Omdat wij uit ervaring weten dat vaak een integrale juridische benadering noodzakelijk is, hebben wij onze kennis en ervaring op verschillende relevante rechtsgebieden gebundeld in een multidisciplinair team Zorg. De bindende factor tussen de advocaten en notarissen in dit team is onze kennis van en ervaring binnen de gezondheidszorg.

Bij Ploum staat de zorg voor onze cliënten voorop, net als bij u. Wij werken voor met name zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, revalidatiecentra, verpleeg- en verzorgingsinstellingen, thuiszorgorganisaties, huisartspraktijkgroepen, arbodiensten en de preventieve gezondheidszorg. Daarnaast zijn wij actief voor toeleveranciers in de zorgsector. Wij werken snel, efficiënt en kostenbewust aan werkende oplossingen.

Onze expertise binnen de zorg

Arbeidsverhoudingen en medezeggenschap
CAO, Medezeggenschap en arbeidsverhoudingen, Wet op de Medische Keuringen, Arbeidsomstandighedenwet, reorganisaties en outsourcing van activiteiten, WNT

Aanbestedingsrecht
Eventuele aanbestedingsplicht zorginstellingen, aanbesteding WMO, inkoop zorg door zorgverzekeraars

Gezondheidsrecht
Tariefbeschikkingen NZa bekostiging zorginstellingen, Kwaliteitswet zorginstellingen, Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst, Wet klachtrecht cliënten zorgsector, Wet Medezeggenschap Cliënten Zorgsector

Mededingingsrecht
Fusies en overnames, ketenzorg en andere samenwerkingsverbanden, compliance, machtspositie/aanmerkelijke marktmacht, Wet marktordening gezondheidszorg, procedures bij ACM of NZa

Ondernemingsrecht
Herstructureringen, oprichten ZBC’s, Wet Toelating Zorginstellingen, Zorgbrede governance code, winstuitkering door zorginstellingen

Privacy
Medisch beroepsgeheim, elektronisch patiëntendossier, gegevensuitwisseling, wetenschappelijk onderzoek, verwerkersovereenkomsten, AVG

Partner, Notaris

Stan Commissaris

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Vastgoedrecht, Fusies en Overnames, Zorg, Vastgoed,

Advocaat

Frank Barendrecht

Expertises:  Mededingingsrecht, Zorg, Handhaving en sancties, E-health,

Advocaat

Nina Rijsterborgh-Witt

Expertises:  IT-recht, Privacyrecht, Cybersecurity , Marketing en Reclame, Food, Zorg, E-health, E-commerce,

Kandidaat notaris

Melanie Verduyn Lunel

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Fusies en Overnames, Zorg,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.