Privacyrecht

Met de komst van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), is dit onderwerp nog belangrijker geworden. Alle ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd of hier zaken doen, althans persoonsgegevens van EU-burgers verwerken, moeten voldoen aan alle vereisten van de AVG. Dat levert veel vragen op. Niet alleen burgers zijn zich meer bewust geworden van hun rechten, maar ook de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), die toeziet op naleving van de wetten en regels op het gebied van persoonsgegevens, wordt steeds actiever. De AP heeft meer bevoegdheden gekregen en kan zelfs hoge boetes opleggen als een onderneming handelt in strijd met de AVG. Het is dan ook van belang dat elke onderneming voldoet aan de verplichtingen uit hoofde van de AVG (ook wel compliance genoemd). Ons IT & Privacy team maakt u graag wegwijs in de complexe regelgeving op dit gebied. We denken graag mee over wat er wél kan onder de huidige regelgeving.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Voor uw organisatie is het dan ook van groot belang om te zorgen dat u voldoet aan de verplichtingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet schrijft onder andere voor dat u ‘passende technische en organisatorische maatregelen’ treft en dat u persoonsgegevens niet langer bewaart ‘dan noodzakelijk is’. Wat deze verplichtingen concreet voor uw organisatie betekenen is echter niet altijd duidelijk. Is het bijvoorbeeld voldoende dat uw cloud-leverancier ISO 27001:2005 gecertificeerd is? En wat is de bewaartermijn voor uw klantgegevens? In hoeverre mag u gegevens binnen uw organisatie delen? En met derden? En hoe zit het met de privacy op de werkvloer?

Juridische ondersteuning

Het IT-team van Ploum voorziet u graag snel van een concreet en passend advies. Ons team heeft hiermee veel ervaring en houdt uiteraard alle relevante ontwikkelingen goed in de gaten. Op Nederlands niveau, bijvoorbeeld de cookiewetgeving en de meldplicht datalekken, en op Europees niveau – zoals de aangekondigde privacyverordening. Ook hebben wij veel ervaring met het uitzetten en coördineren van projecten over verschillende jurisdicties binnen Europa. Hierdoor kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren hoe u met uw webwinkel in heel Europa ‘compliant’ kunt zijn. Waar nodig schakelen we met onze collega’s van de sectie Arbeidsverhoudingen en Medezeggenschapsrecht, bijvoorbeeld als u een digitaal personeelvolgsysteem binnen uw organisatie wilt introduceren.

Privacy nieuwsbrief

Meer weten?

Heeft u vragen over de omgang met privacy of de verwerking van persoonsgegevens, aarzelt u dan niet om met een van onze privacy-advocaten contact op te nemen. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het privacy-recht? Meld u dan aan voor de Privacy Nieuwsbrief.

The multidisciplinary privacy team at Ploum is regularly instructed by clients on data matters relating to software, technology innovations, e-commerce work, marketing issues and e-health mandates. - Legal 500 EMEA 2021

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.