IT-recht

De kwaliteit en de beschikbaarheid van informatie via uw IT-oplossingen zijn bepalend voor de primaire bedrijfsprocessen van uw organisatie. Het oplossen van IT-vraagstukken vereist daarom een goede samenwerking tussen uw technische deskundigen, de business en externe dienstverleners. Ook aandacht van de directie voor IT en privacy is cruciaal. De versnipperde wet- en regelgeving in combinatie met de eigen dynamiek van IT-vraagstukken maakt het IT-recht complex: het beweegt zich op het snijvlak van het overeenkomstenrecht, aansprakelijkheidsrecht, intellectuele-eigendomsrecht en strafrecht. Belangrijke bepalingen zijn te vinden in verschillende delen van het Burgerlijk Wetboek zoals Boek 3, Boek 6 en Boek 7. Daarnaast zijn er allerlei afzonderlijke wetten, al dan niet gebaseerd op Europese Richtlijnen, zoals de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Aanbestedingswet 2012 en de Auteurswet.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

In de wirwar van wetten en regels is het prettig voor u om te kunnen terugvallen op de kennis en expertise van het IT- en privacy team van Ploum. Wij zijn vanaf het moment van de oprichting in 1995 actief op het gebied van het IT-recht en begeleiden  op strategisch niveau bij het oplossen van de meest uiteenlopende IT-vraagstukken. Zo kunnen we u helpen met het beoordelen, opstellen en onderhandelen van allerlei soorten IT-contracten. Ook adviseren wij u over de gevolgen van nieuwe wetgeving op het gebied van  privacy, cyber security en e-commerce. Onze zeer ervaren IT-advocaten zijn lid van de relevante specialistenverenigingen: VIRA (Vereniging voor Informaticarecht Advocaten), NVvIR (de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht) en VPR (Vereniging Privacy Recht). Ook nemen we deel in PON (Platform Outsourcing Nederland). Ons team bestaat uit drie zeer ervaren IT-advocaten aangevuld met een aantal jongere medewerkers en stagiairs die hart hebben voor de IT-praktijk.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.