Ploum Kennissessies

Bij Ploum kunt u ook terecht voor specifieke trainingen of workshops voor uw organisatie. Deze trainingen of workshops zien op belangrijke ontwikkelingen binnen het rechtsgebied van uw keuze en zijn voornamelijk gericht op preventie.

Deze trainingen of workshops kunnen online worden gegeven maar natuurlijk ook bij u op locatie.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Aanbod

Privacy

Iedere organisatie heeft ermee te maken: de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Waar moet jouw organisatie nu precies aan denken en op welke manier kunnen jullie medewerkers daarbij helpen? Om inzicht te krijgen in deze en andere vragen en ook jouw personeel te informeren over de regels binnen jouw bedrijf, biedt ons privacy team kennissessies op maat aan. Onze kennissessies kunnen zowel online als offline worden gegeven.

Een greep uit de mogelijkheden:

De zeven vuistregels – privacy awareness
Ten behoeve van ondernemers hebben wij ‘zeven vuistregels’ ontwikkeld, die kunnen helpen bij het voldoen aan de vereisten van de privacywetgeving. Deze gebruiken wij als basis voor deze kennissessie (indien gewenst in workshop-vorm). Welke regels zijn voor jouw organisatie van belang? Hoe kun je hier op een praktische manier mee omgaan? Maak uw medewerkers hiervan bewust middels deze (bij voorkeur jaarlijkse) training, die wij toespitsen op jouw organisatie. Deze kennissessie is geschikt voor de organisatie als geheel, maar kan ook goed op afdelingsniveau worden gegeven. Wij nemen het privacybeleid van jouw organisatie mee in de training, zodat medewerkers hier ook goed van op de hoogte zijn (en blijven).  

Privacy en marketing
In onze praktijk krijgen wij veel vragen vanuit marketing/sales afdelingen over wat er wel en niet ‘mag’ met persoonsgegevens. Op basis van deze praktijkvoorbeelden, hebben wij een training ontwikkeld. Heb je altijd toestemming nodig voor het gebruik van persoonsgegevens voor marketingdoeleinden? Hoe verkrijg je die toestemming op de juiste manier? Mag je nog ‘koud bellen’? Hoe moet worden omgegaan met cookies op de website? Deze zaken komen aan bod in deze training, waarbij wij ook het privacybeleid van jouw organisatie bespreken.

Privacy op de werkvloer
Deze kennissessie wordt vaak gegeven voor HR en de directie. Hoe dient te worden omgegaan met persoonsgegevens van personeel? Mag je werknemers vragen naar de aard van hun ziekmelding? Hoe informeer je werknemers en sollicitanten op de juiste manier over de verwerking van hun persoonsgegevens? Hoe lang mag je gegevens van sollicitanten bewaren? Mag je het woonadres van een werknemer gebruiken voor het versturen van een fruitmand? Op welke manier mag je social media inzetten? Dit soort vragen, alsook jouw eigen privacybeleid komen aan bod tijdens deze kennissessie.

Privacy by design (incl. intellectueel eigendom)
Met de digitalisering van de samenleving, zijn privacyvraagstukken ook steeds belangrijker geworden. Met welke regelgeving (o.a. uit de AVG) moet je rekening houden bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën (zoals e-health, wifi-tracking, spraakassistenten of andere vormen van IoT)? Hoe kun je dit op een praktische manier aanvliegen? En wat kun je het beste opnemen in R&D- en geheimhoudingsovereenkomsten voor het ontwikkelingsproces; of in licentieovereenkomsten en verwerkersovereenkomsten zodra het product de markt op gaat? Het is belangrijk hier al direct bij de uitwerking van een idee naar te kijken. Hier komt naast privacyrecht ook het intellectueel eigendomsrecht aan bod (denk aan o.a. auteursrecht en merkenrecht).

E-health en privacy (incl. MDR)
E-health heeft een enorme vlucht genomen. Denk aan digitale consulten, thuismonitoring en sensoren. Bij de inzet van e-health toepassingen, zijn diverse regels van toepassing. Het is belangrijk daar al naar te kijken voordat de toepassing wordt ontwikkeld, uitgezocht en ingezet. Denk aan de AVG, maar ook aan de nieuwe Verordening betreffende Medische Hulpmiddelen (MDR), die ook relevant is voor software. Of je nu softwareleverancier bent, producent van medische hulpmiddelen of een zorginstelling die bezig is met de inzet van e-health: in deze kennissessie geven wij een overzicht van relevante regelgeving, met praktische tips voor het ontwikkelen, uitkiezen, implementeren en gebruiken van een e-health toepassing.

Tarieven zijn afhankelijk van de invulling van de kennissessie en worden in overleg vastgesteld.

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op of neem contact op met een van onze specialisten: privacy@ploum.nl 

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.