Aanbestedingsrecht

Ploum helpt u van begin tot eind gedurende elke fase van een aanbestedingsprocedure. Zo begeleiden wij u bij het voorbereiden en inrichten van een aanbestedingsprocedure. Ook adviseren we over de vraagstukken waar u tegenaan loopt bij het doorlopen van de aanbesteding, zoals bezwaren vanuit de markt. Indien nodig nemen wij het voortouw en behartigen wij uw belangen tegenover uw samenwerkingspartners en/of (potentiële) inschrijvers: buiten rechte, maar als dat nodig is ook bij rechter of de Commissie van Aanbestedingsexperts.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Via aanbesteding wijst de overheid jaarlijks veel opdrachten voor de uitvoering van werkzaamheden en prestaties toe aan ondernemingen. De dagelijkse rechtspraak laat zien dat aanbesteders en de inschrijvende marktpartijen tegen een breed scala aan vragen kunnen aanlopen:

  • Heeft de opdrachtgever in de aanbestedingsstukken voldoende precies opgeschreven wat hij van de inschrijver verlangt?
  • Bevinden de inschrijvers zich ten onrechte in het nadeel ten opzichte van de zittende opdrachtnemer?
  • Wanneer mag een opdrachtgever een aanbesteding intrekken en vervangen door een andere die beter aansluit bij zijn eisen en inzichten?
  • Heeft u als inschrijver in dit laatste geval recht op schadevergoeding?
  • Mag een aanbesteed contract tussentijds worden aangepast of uitgebreid?

De specialisten van Ploum in nationaal en Europees aanbestedingsrecht hebben een grondige kennis en jarenlange ervaring om zowel aanbestedende diensten als marktpartijen te adviseren en begeleiden.

Inschrijven op een aanbesteding

Als inschrijver bij een aanbestedingstraject kunt u Ploum inschakelen als volwaardig lid van een bidteam, maar ook als adviseur bij eventuele opkomende aanbestedingsrechtelijke vragen. Bijvoorbeeld als u een aanbieding voor een overheidsopdracht heeft gedaan, maar op onterechte wijze de opdracht niet gegund krijgt. Uiteraard schuwen wij de gang naar de rechter niet, maar pas nadat u van ons een duidelijk procesadvies heeft ontvangen.

Complexe aanbestedingsrechtelijke vraagstukken

Onze expertise op het gebied van het aanbestedingsrecht reikt verder dan het adviseren en procederen over reguliere aanbestedingen van de overheid en opdrachten in de sectoren IT, energie, onderwijs, verzekeringen en zorg. Ploum heeft ook een ruime ervaring op het gebied van meer complexe aanbestedingsrechtelijke vraagstukken. Denk aan het vormen van combinaties, concessies, (quasi-)inbesteding en outsourcing, horizontale publieke samenwerking, 2B-diensten, Best Value Procurement/Prestatie-inkoop en vrijwillige private aanbestedingen. En ook aan de concurrentiegerichte dialoog, onderhandse procedures met of zonder aankondiging en de toekenning van uitsluitende rechten.

Advocaat, Partner

Dennis Zieren

Expertises:  Aanbestedingsrecht, IT-recht, Privacyrecht, Litigation, Cybersecurity , Technologie, Media en Telecom, Zorg, Transport en Logistiek, E-health, E-commerce,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.