https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Pers_en_Ploum/ploum-werkenbij-061118_044.jpg

Vastgoedadvocaat Alain de Jonge sluit aan bij compagnonsgroep Ploum

01 mei '23

Auteur(s): Alain de Jonge en Marieke van Tiggelen

PERSBERICHT
1 mei, Rotterdam

Vastgoedadvocaat Alain de Jonge treedt per 1 mei 2023 toe tot de compagnonsgroep van Ploum. Alain maakt de overstap van Pels Rijcken naar het Rotterdamse advocaten- en notarissenkantoor Ploum en versterkt het team Bouw en Vastgoed.

Alain heeft uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van projectontwikkeling, dat is een zeer welkome expertise, zegt bestuursvoorzitter Rutger Ploum. ‘Het past goed binnen ons specialistische team bouw en vastgoed en de beoogde groei van dat team. Ook is Alain een welkome aanvulling op de compagnonsgroep die na zijn toetreding bestaat uit 25 compagnons.’

Alain de Jonge is gespecialiseerd in het huurrecht en het civiele vastgoedrecht en heeft een zeer brede praktijk opgebouwd. Zodra vastgoed (gebouwd of ongebouwd) wordt ontwikkeld (turn-key of niet), verkocht, verhuurd (sale-/leaseback) of anderszins in gebruik wordt gegeven en vervolgens wordt geëxploiteerd, komt Alain beeld. De praktijk van Alain richt zich in dat kader op 3 pijlers: transacties, adviezen en geschillen. In de transactiepraktijk treedt Alain op voor tal van private partijen zoals ontwikkelaars, vastgoedfondsen en beleggers in diverse herontwikkelingen en transformaties. Naast het huurrecht behoren koop, erfpacht, sale/lease-back, beheer van vastgoed en eigendomsverhoudingen tot zijn specialismen. Alain adviseert regelmatig een breed scala aan grootgebruikers van industriële terreinen in met name het Rotterdamse Havengebied. Daarnaast is Alain auteur van het handboek ‘Huurrecht’ waarvan na de zomer de 8e druk zal verschijnen.

Na een mooie carrière bij Pels Rijcken maakt Alain zoals hij zelf aangeeft ‘met veel energie en ambitie een overstap naar Ploum, een Rotterdams – internationaal georiënteerd – kantoor met een ondernemende focus waarbij een pragmatische en oplossingsgerichte insteek steeds voorop staat.’ Hij kijkt er enorm naar uit om het bestaande team dat mede geleid wordt door Anton van den Heuvel (huurrecht) en Jacob Henriquez (bouwrecht) te versterken. In het team wordt de aanwezige kennis en expertise uit o.a. het bouwrecht, vastgoedrecht, huurrecht, aanbestedingsrecht, omgevingsrecht en het notariaat gecombineerd in het voordeel van cliënten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.