Bouwrecht

De bouwrechtexperts van Ploum hebben ervaring met het bijstaan van alle betrokken partners in de bouwsector (GWW, B&U). Wij werken voor aannemers, private en publieke opdrachtgevers, installateurs, havengebonden ondernemingen, architecten en constructeurs.

Onze bouwrechtexperts kunnen u adviseren bij de ontwikkeling en realisatie van infrastructurele en industriële projecten, utiliteitsbouw, binnenstedelijke (her)ontwikkelingen en (grootschalige) woningbouwlocaties.

Bouwrecht Bulletin

Tweewekelijks bouwrechtelijk nieuws in uw inbox. 

Inschrijven

Zo kunnen wij u helpen

Ploum heeft aan de voorfase van een project ervaring met het opstellen en uitonderhandelen van intentie- en samenwerkingsovereenkomsten, adviseursovereenkomsten (DNR, FIDIC White Book) en traditionele en geïntegreerde bouwcontracten (o.a. UAV, UAV-GC, EPC, O&M, D&B, FIDIC).

In conflictsituaties kunt u rekenen op een team dat vaardig is om oplossingen aan te reiken om een conflict te beëindigen, maar indien nodig zeer ervaren en bekwaam is om te procederen bij de overheidsrechter, nationale en internationale arbitrage instituten (RvA, NAI, ICC).

Onze bouwrechtexperts hebben een doel: praktische, werkbare oplossingen zodat u verder kunt gaan met ondernemen.

Een greep uit de ervaring van het bouwrechtteam

  • Adviseren van een havengebonden onderneming over een FIDIC contract met betrekking tot enkele brugkranen (‘gantry cranes’);
  • Procedures in kort geding en bij het ICC voor een Nederlands petrochemisch bedrijf in de tegen buitenlandse aannemer over de beëindiging van een FIDIC Yellow Book contract;
  • Adviseren van partijen betrokken bij de tenderfase en de bouw van datacenters (FIDIC contracten);
  • Het optreden voor een Nederlandse aannemer in de railinfrastructuur tegen de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet;
  • Het adviseren van verschillende aannemers over UAV-GC contracten;
  • Verschillende arbitrages over gebreken aan het werk, stilstand en vertraging, meer- en minderwerk vorderingen en schade, o.a. met betrekking tot commercieel vastgoed en woningbouwprojecten;
  • Beslaglegging op aandelen en het voeren van een kort geding bij de rechtbank Amsterdam voor een Duitse vastgoedbelegger met betrekking tot een groot vastgoedproject in Berlijn;
  • Arbitrages bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) en het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI).

Op de hoogte blijven?

Onze kennis delen wij graag met u. Daartoe organiseren we regelmatig seminars en presentaties. U kunt zich aanmelden voor onze Bouwrecht Bulletin om over interessante uitspraken of relevante ontwikkelingen op bouwrechtelijk gebied geïnformeerd te worden. Wij versturen het Bouwrecht Bulletin tweewekelijks. 

Aanmelden Bouwrecht Bulletin

Heeft u vragen over de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB)?

Onze bouwrechtexperts hebben de meest gestelde vragen samengevat in een WKB Q&A Leidraad. De vragen die wij de afgelopen jaren hebben gekregen tijdens onze cursussen over de WKB, hebben ons daartoe geïnspireerd. Het is een ‘live document’ dat het team blijft aanvullen naar aanleiding van nieuwe inzichten in de literatuur en uitspraken van rechters en arbiters over de nieuwe wetsartikelen. Na downloaden ontvangt u de updates automatisch van ons. 

Download WKB Q&A 

Advocaat, Partner

Jacob Henriquez

Expertises:  Bouwrecht, Vastgoedrecht, Litigation, Arbitrage, Bouw en Infrastructuur, Energie, Vastgoed, Logistiek Vastgoed,

Advocaat

Tjinta Terlien

Expertises:  Bouwrecht, Aanbestedingsrecht, Litigation, Europees recht, Bouw en Infrastructuur, Logistiek Vastgoed,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.