Huurrecht

Huurkwesties kunnen zich voordoen nog voordat u een huurcontract bent aangegaan met een huurder of verhuurder. Soms duren ze nog jaren nadat de huurovereenkomst al is komen te eindigen (bijvoorbeeld vanwege een beroep op ontruimingsbescherming). Veelvoorkomende huurkwesties betreffen:

Andere onderwerpen die regelmatig voorkomen zijn onderhoudsverplichtingen, dringende werkzaamheden/ renovatie, opleveringsperikelen, onderhuur en huur in faillissementssituaties. Denk daarnaast ook aan huurprijswijziging, goedkeuring van afwijkende bedingen en indeplaatsstelling.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Juridische ondersteuning bij huurkwesties

Het aanpakken van een huurkwestie vergt grondige kennis van het (bedrijfsruimte)huurrecht. De specialisten van Ploum op dit gebied adviseren u graag en kunnen helpen bij een eventuele procedure. Niet alleen als het gaat om een huurovereenkomst voor bijvoorbeeld een kantoor, winkel, horecapand, tankstation of parkeergarage, maar ook in het geval van onbebouwde grond of roerende zaken.

Advies over overig vastgoed

De specialisten van Ploum zijn niet alleen in het huurrecht gespecialiseerd, maar beschikken ook over de benodigde kennis op andere relevante (vastgoedrechtelijke) gebieden. Het komt dan ook regelmatig voor dat wij niet alleen adviseren over de huurovereenkomst zelf, maar tegelijkertijd ook over een projectontwikkelings- of samenwerkingsovereenkomst, vanwege een nog te bouwen project of een renovatie. Of over een huurovereenkomst in combinatie met een franchiseovereenkomst voor (onder)huur van een pand waarin een franchisenemer zich gaat vestigen.

Ook adviseren we (buitenlandse) investeerders over hun vastgoedportefeuilles in Nederland (veelal via hun beheerders in Nederland). Het kan dan gaan om huurrechtelijke problemen in hun vastgoedportefeuilles of bijvoorbeeld de koop en verkoop van verhuurde onroerende zaken (zowel kantoorruimte als winkelruimte). Vanuit het sectie-overschrijdende Team Bouw en Vastgoed kan hiervoor de kennis van onze kantoorgenoten op het vlak van onder meer het bestuursrecht, notariaat en aanbestedingsrecht worden ingeroepen.

Advocaat, Partner

Anton van den Heuvel

Expertises:  Huurrecht, Vastgoedrecht, Vastgoed, Energie, Commerciële contracten, Logistiek Vastgoed,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.