Advocaat, Partner

Anton van den Heuvel

Specialisatie

In zijn advies- en procespraktijk behandelt Anton met name zaken die betrekking hebben op huurrecht bedrijfsruimte, commercieel vastgoed, beroepsaansprakelijkheid (o.a. makelaars) en overige aansprakelijkheden (waaronder asbestschades). Zijn cliënten zijn onder meer verhuurders en huurders van bedrijfsruimte, vastgoedinvesteerders (en hun beheerders), franchiseorganisaties, energietransitiebedrijven, oliemaatschappijen en kabel- en leidingbedrijven. Anton is betrokken bij veel vastgoedprojecten in Rotterdam en de rest van Nederland, zowel voor Nederlandse als internationale cliënten. Hij werkt daarbij veel samen met o.a. het notariaat van Ploum, maar ook met externe vastgoedadviseurs, makelaars, fiscalisten, etc.

Anton is sinds enkele jaren docent voor de opleiding ‘Circulair Bouwen’ aan de Vastgoed Business School. In 2023 is hij een expertartikelenreeks gestart op logistiek.nl over de juridische route voor ontwikkeling van distributiecentra.

In 2019 heeft hij een project gestart, in samenwerking met Facilicom Energiemanagement en AREA Occupier Solutions, om bewustzijn in de markt te creëren en marktpartijen in de komende jaren te begeleiden bij de aankomende duurzaamheidseisen voor kantoren (o.a. energielabel C in 2023/energielabel A in 2030). 

Om projecten en procedures in de vastgoedwereld praktisch en efficiënt tot een goed einde te brengen is alleen juridische kennis niet genoeg. Essentieel is ook kennis van de vastgoedmarkt en van de diverse belangen en partijen die daarbij een rol spelen. Anton is dan ook al vele jaren actief bij diverse kennis- en netwerkverenigingen in de vastgoedmarkt. De kennis en het netwerk die hij daar opdoet en onderhoudt, helpen hem om zijn vastgoedpraktijk succesvol te kunnen draaien en verder uit te bouwen.

Wat klanten aangeven

Recent samen met Anton dezelfde cliënt bediend gedurende een aanhuurproces van een kantoorruimte. Schoolvoorbeeld van teamwork onder druk. Zeer professionele en pragmatische samenwerking heeft in deze geleid tot een prachtig resultaat.
– Marco Clarijs, CBRE, Director Rotterdam Office

I have been working with Anton for many years now. Anton focuses on the needs of the client but also gives proactively alternatives while taking into account the commercial interest of the client within the respective legal boundaries.

Achtergrond

Anton heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens het merendeel van zijn studie werkte hij een aantal dagen per week als know how medewerker op de praktijkgroep Vastgoed&Bestuursrecht van een groot advocatenkantoor. Na zijn studie is hij als advocaat gestart bij Ploum. In 2012 is hij cum laude geslaagd voor de specialisatie-opleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten.

Anton is sinds 2015 de voorzitter van Team Bouw & Vastgoed en per 2018 is hij partner geworden bij Ploum.

The people of Ploum’s Construction & Real Estate team are in my experience professional and thorough. Their support in a complex negotiation process regarding a lease agreement and a design & build construction contract for our new head office was well appreciated.

Voorbeelden van recent werk

 • Adviseren over de verkoop van Inntel Hotels Rotterdam Centre en Mainport by Inntel Hotels te Rotterdam aan investeerder Annexum;
 • Adviseren van Arcus over de (her)uitgifte van erfpachtgronden vanwege een forse uitbreiding van haar bedrijfspand in Dordrecht en het voeren van onderhandelingen met Havenbedrijf Rotterdam;
 • Adviseren van het Nederlandse kantoor van het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone over de aanhuur van en verhuizing naar kantoorgebouw “The Lobby” in Rijswijk;
 • Adviseren van Joulz over de realisatie van een innovatief off-grid distributiecentrum;
 • Adviseren van Rotterdam The Hague Airport over een omvangrijke renovatie van haar luchthaven;
 • Adviseren van Unilever ten aanzien van haar vastgoed in Nederland;
 • Adviseren van Orangeworks over de bouw en aanhuur van haar nieuwe hoofdkantoor;
 • Begeleiden van PPF Real Estate bij diverse aan- en verkopen voor haar vastgoedportefeuille;
 • Adviseren van verschillende winkelketens (o.a. Geox en Diesel) over hun huurovereenkomsten in winkelstraten en factory/designer outlet centra (zoals Batavia Stad en McArthurGlen);
 • Voeren van een procedure voor een huurder over omvangrijke (klimaat)gebreken in een medisch centrum;
 • Adviseren van Renewi bij de ontwikkeling van een innovatieve bio-LNG-installatie;
 • Adviseren van Coca-Cola over de huurovereenkomst en de projectontwikkelingsovereenkomst voor haar nieuwe hoofdgebouw in Rotterdam;
 • Adviseren van en procederen voor Kuwait Petroleum over allerlei tankstation-gerelateerde zaken;
 • Adviseren van GroenLeven over allerlei huur-/vastgoedgerelateerde zaken, waaronder zonnepanelen op daken;
 • Adviseren van een gemeente over de transformatie van een winkelcentrum naar een woonwijk;
 • Adviseren van diverse (ver)huurders over de gevolgen van de corona-crisis voor hun huurcontracten.

CLOSE TO THE BUSINESS!
In Ploum and their Construction and Real Estate Team we found a partner that stands close to the business of our airport. We are working with them for quite some time now and are very happy with our partnership. Anton helps us with various cases, amongst which currently a large scale renovation at our airport. He is an experienced lawyer with in-depth knowledge of real estate/lease, who operates very strategically (also business wise) to reach our goals. A sparring partner with a no nonsense approach, who responds swiftly to any questions we have.

Lidmaatschappen

 • Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA)
 • Vastgoedsociëteit De Nieuwe Maas
 • Jong Onroerend goed Rotterdam (JOR) - als sponsor
 • Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Anton van den Heuvel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Huurrecht: sub-rechtsgebieden Bedrijfsruimte en Woonruimte
 • Vastgoedrecht
 • Burgerlijk procesrecht: sub-rechtsgebieden Beslag- en executierecht en Litigation
   

Op grond van deze registratie is Anton van den Heuvel verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track recordMet uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.