Beëindiging van een huurovereenkomst

De in een huurovereenkomst genoemde beëindigingsmogelijkheden geven niet altijd goed weer welke rechten een (ver)huurder daadwerkelijk op grond van de wet heeft. Wat kunt u bijvoorbeeld als huurder doen als uw verhuurder de huurovereenkomst heeft opgezegd, terwijl u langer wilt blijven huren? Welke stappen kunt u als verhuurder zetten als u de huurovereenkomst heeft beëindigd en uw huurder niet tijdig uit het pand vertrekt?

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Kwalificatie van het gehuurde

De vraag of en op welke wijze een bepaalde huurovereenkomst kan worden beëindigd, hangt nauw samen met de kwalificatie van het gehuurde. Hierover speelt regelmatig een discussie. Is er bijvoorbeeld sprake van een middenstandsbedrijfsruimte? Huurders hebben dan veel huurbescherming en een verhuurder dient veelal via de rechter een beëindigingsprocedure te voeren. Of is het gehuurde kantoorruimte? Huurders kunnen dan recht hebben op ontruimingsbescherming na het eindigen van de huurovereenkomst.

Juridische ondersteuning

De specialisten van Ploum adviseren u graag over het beëindigen van een huurovereenkomst of het voorkomen daarvan. Dit geldt voor huurovereenkomsten voor kantoren, winkels, horecapanden, tankstations en parkeergarages, maar ook voor huurovereenkomsten voor onbebouwde grond of roerende zaken.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.