Advocaat, Partner

Daniël van Gerven

Specialisatie

Daniël is gespecialiseerd in arbeidsrecht in brede zin. Hij helpt nationale en internationale bedrijven, werknemers en medezeggenschapsorganen bij het oplossen van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken als (individueel en collectief) ontslag, medezeggenschap, overgang van onderneming, en beloning. Daniël heeft verder ruime ervaring in het adviseren en procederen over de aanstelling en ontslag van statutair bestuurders en andere governance-vraagstukken bij fusies en overnames.

Naast zijn werk als advocaat is Daniël verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij als docent verantwoordelijk is voor het vak Ontslagrecht in de Master Arbeidsrecht. Daniël geeft naast academisch ook postacademisch onderwijs bij verschillende specialisatieopleidingen voor arbeidsrechtjuristen (waaronder de PALA) en hij geeft regelmatig lezingen en cursussen over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen.

Achtergrond

Daniël heeft in 2011 de master Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit cum laude afgerond. Tijdens zijn studie werkte hij in de Rotterdamse haven bij ECT Delta Terminal, maar na zijn afstuderen ging hij aan de slag als advocaat aan de Amsterdamse Zuidas bij De Brauw Blackstone Westbroek. Hij heeft een korte periode op detacheringsbasis gewerkt als in-house Senior Legal Counsel bij Just Eat Takeaway.com N.V.

Daniël heeft in 2017 de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) cum laude afgerond en hij heeft tevens gestudeerd aan de London Business School (2018). Sinds 2017 heeft hij ook verschillende aanstellingen als docent (bij de Erasmus Universiteit, PALA, Instituut voor Arbeidsrecht en PO-Online) en hij is (co-)auteur van verschillende standaardwerken en bijdragen in de literatuur. Sinds 2023 is Daniël partner bij Ploum.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Daniël beschikt door zijn ruime ervaring als advocaat, docent én auteur over diepgaande arbeidsrechtelijke kennis, maar hij blijft als geboren en getogen Rotterdammer direct, nuchter en pragmatisch in zijn advisering en aanpak.

Wat cliënten zeggen

‘Daniël van Gerven is an excellent lawyer. His combination of experience in practice and as a university lecturer makes him a true expert. Client handling is extremely professional and good.’ - Legal 500 EMEA 2024

‘Daniël van Gerven stands out in terms of its in-depth knowledge of the employment landscape in the Netherlands, its availability and engagement. He is an excellent lawyer and great person to work with – a real asset to the Ploum team.’ - Legal 500 EMEA 2024

Lidmaatschappen en nevenfuncties

 • Docent Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Docent PALA
 • Docent Instituut voor Arbeidsrecht & HRM (IvA)
 • Docent PO-Online
 • Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Lid Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
 • Lid Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
 • Lid European Employment Lawyers Association (EELA)

Publicaties

 • Co-auteur van SDU Commentaar Arbeidsrecht;
 • Co-auteur van SDU Commentaar Arbeidsrecht Thematisch 2022 - 2023;
 • D. van Gerven & D.A.D. Mees, De billijke vergoeding anno 2020: guidance van de Hoge Raad ,maar partijen zijn nu echt zelf aan zet, TAP 2020/295
 • D. van Gerven, De billijke vergoeding: guidance van de Hoge Raad in een nieuw overzicht, TAP 2018/318
 • B. Kloppert & D. van Gerven, Geheimhouding onder de WOR: time for a change?, ArbeidsRecht 2017/50

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Daniël van Gerven heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is Daniël van Gerven verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track recordMet uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.