Interne onderzoeken

De afgelopen jaren zijn er vele voorbeelden van interne onderzoeken die de nodige stof deden opwaaien. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de onderzoeken rondom de ‘Mondkapjesdeal’, de NOS Sport redactie, het televisieprogramma The Voice of de uitgifte van paspoorten bij de gemeente Den Haag. Bij dit soort mediagevoelige zaken liggen de interne onderzoeken vaak onder een vergrootglas van de rechtspraak, media, toezichthouders, opsporingsinstanties en het publiek.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Complexiteit interne onderzoeken

Maar ook de – op het eerste gezicht – kleinere onderzoeken kunnen vaak op een kritische houding rekenen. Eenvoudige conclusie is dan dat interne onderzoeken complex zijn. En hoewel dat klopt, is er ook de andere kant van de medaille. Want vaak is er een duidelijke aanleiding om onderzoek te doen, een probleem. Dan is het simpelweg geen optie meer voor professionele en integere bedrijven om niks te doen aan dat probleem zonder eerst zorgvuldig onderzoek te doen. Hoe moet uw organisatie daar dan mee omgaan?

Eisen aan interne onderzoeken

Door de aandacht voor interne onderzoeken is er inmiddels een imposante hoeveelheid aan (tucht)rechtelijke uitspraken, wetenschappelijke publicaties en niet te vergeten praktijk ervaring, die hierbij vaak juist erg goed kan helpen.  

Veel verschillende soorten onderzoeken

Het is belangrijk om goed voor ogen te houden dat er veel verschillende soorten onderzoeken zijn. Denk bijvoorbeeld aan interne onderzoeken naar fraude, ongewenst gedrag of arbeidsongevallen. De aan- of afwezigheid van beleid en protocollen in dergelijke situaties kunnen grote gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op dit gebied.

Wij houden u op de hoogte

Wij zullen u op deze plaats op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit gebied. Wilt u hierover meer weten om goed voorbereid te zijn, of u staat op het punt om een onderzoek te starten neem dan contact met ons op.    

Advocaat

Hugo van Aardenne

Expertises:  Economisch strafrecht, Bestuursrecht, Cybersecurity , Handhaving en sancties, Internationale Sancties en Exportcontrole , Interne onderzoeken,

Advocaat, Partner

Daniël van Gerven

Expertises:  Arbeidsrecht, Medezeggenschapsrecht, Finance, Interne onderzoeken,

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.