Partner, Toegevoegd notaris

Arjen van de Belt

Specialisatie

Arjen van de Belt is als toegevoegd notaris gespecialiseerd in het adviseren en assisteren van mkb-bedrijven, familiebedrijven, private equity-bedrijven, coöperaties, (branche)verenigingen en (beursgenoteerde) internationale ondernemingen inzake het ondernemingsrecht, in de meest brede zin. Daarnaast staat hij zowel ondernemingen als financiële instellingen bij inzake de notariële aspecten van (project)financieringstransacties. Ten slotte biedt hij private en semipublieke bedrijven in de energiesector notariële assistentie bij specifieke vastgoedtransacties.

Vanuit zijn notariële rol denkt hij graag mee met de zakelijke aspecten en overwegingen van juridische vraagstukken, (transactie)structuren en risico-allocatie en is hij goed in staat om complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uit te leggen. Daarbij is hij ook ervaren in de aansturing van multidisciplinaire adviseursteams.

Arjen is betrokken bij (her)structureringen van concerns en samenwerkingsverbanden, het begeleiden van financieringsrondes, de begeleiding van fusies en overnames, het opzetten van joint ventures en het adviseren over governance-afspraken en de vormgeving daarvan. Daarnaast houdt hij zich bezig met het begeleiden van cliënten bij de ondernemingsrechtelijke aspecten van (inter)nationale financieringstransacties en de bijbehorende vestiging van notariële zekerheden. Ook houdt Arjen zich bezig met de vestiging van opstalrechten voor bijvoorbeeld windparken en zonneparken en hypotheekrechten. Hij is lid van het Team Energie van Ploum.

Achtergrond

Arjen is inmiddels ruim tien jaar werkzaam in het notariaat en heeft daarbij zowel nationale als internationale professionele interne opleiding genoten (onder meer in Londen). Geboren en getogen in het Oosten van het land, past zijn nuchtere houding en werkethiek goed bij de Rotterdamse mentaliteit van het kantoor. In de laatste jaren heeft Arjen zijn draai gevonden bij Ploum, waar hij verder geleerd heeft zijn theoretische kennis en juridische kunde pragmatisch toe te passen. Hij heeft eind 2012 zijn studie Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond, in 2016 de postdoctorale Beroepsopleiding Notariaat en hij is in 2022 aangewezen als toegevoegd notaris in het protocol van notaris mr. Jolande P. van Loon.

‘Arjen vd Belt is a notary who cares for clients and understands which details are important.’ - Legal 500 EMEA 2024

Publicaties

  • 'Project Finance Laws and Regulations Netherlands 2023', dit hoofdstuk uit 'Project Finance 2023' behandelt veelvoorkomende kwesties in wet- en regelgeving over projectfinanciering in Nederland - waaronder veiligheid, faillissement, beperkingen, verzekering en arbitrage.

Track recordMet uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.