https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Energie/solar-panel-array-power-sun-electricity-159397.jpeg

Ploum adviseert Social Investment Managers and Advisors (SIMA) bij het opzetten van een investeringsfonds voor renewable energy distributeurs

14 okt '21

Ploum heeft Social Investment Managers and Advisors, LLC (SIMA) geassisteerd bij het structureren en opzetten van Energy Access Relief Fund B.V. (EARF), een impactfonds dat obligaties uitgeeft aan investeerders en deze gelden vervolgens als nood financiering uitleent aan access to energy bedrijven (actief in onder meer off-grid zonne-energiesystemen voor thuis, schoon koken en mini-grid) in opkomende markten welke zijn getroffen door de COVID-19 pandemie. EARF heeft tot doel twee oplossingen voor belemmeringen aan te bieden, namelijk (1) liquiditeit bieden om de toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen in stand te houden en te ondersteunen, en (2) de sector toegang tot energie te helpen stabiliseren door zekerheid te bieden voor lokale banen op het gebied van schone energie.

Onder de eerste investeerders van het fonds bevinden zich onder andere de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden N.V. (FMO) en CDC Group (CDC). SIMA is een Amerikaanse impact fonds manager en adviseur die meerdere fondsen onder haar management heeft, waaronder het SIMA Off-Grid Solar and Financial Access Senior Debt Fund I en het SIMA Angaza Distributor Finance Fund.

Het opzetten van het fonds vereiste een combinatie van expertises die Ploum als multiservice kantoor goed kon bieden. Een multidisciplinair team heeft in nauwe samenwerking diverse overeenkomsten opgesteld en geadviseerd over juridische aspecten met betrekking tot, onder meer, het goederenrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en financieel toezicht recht. Het team van Ploum bestond grotendeels uit een nieuwe generatie compagnons en medewerkers en is daarmee een mooi en succesvol resultaat gebleken van de al eerder ingezette strategie van groei, specialisatie, vernieuwing en verjonging bij Ploum.

We waren verheugd om SIMA te ondersteunen bij deze zeer belangrijke fondsstructurering van initieel USD 68 miljoen. We zijn er trots op dat we hebben mogen assisteren bij deze transactie die essentiële financiële steun zal bieden aan access to energy bedrijven in Sub-Sahara Afrika en Azië. We kijken er erg naar uit om samen met SIMA te werken aan toekomstige transacties.” - Lucas Lustermans, partner bij Ploum

Dit is de tweede keer dat SIMA en Ploum succesvol hebben samengewerkt. Het team gaf deskundig advies en was pragmatisch en beschikbaar waar nodig Dit project heeft een solide basis gelegd voor een verdere plezierige samenwerking.” – Matthijs Laban, senior legal counsel bij SIMA

Het team bij Ploum werd geleid door Lucas Lustermans (partner Banking & Finance) en bestond verder uit Joost Kool (senior medewerker Banking & Finance), Jolande van Loon (partner en notaris Notarieel ondernemingsrecht) en Arjen van de Belt (kandidaat-notaris Notarieel ondernemingsrecht).

Meer informatie over het Banking & Finance team van Ploum treft u hier aan.

Contact

Partner, Notaris

Jolande van Loon

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Energierecht, Vastgoedrecht, Fusies en Overnames, Vastgoed, Energie,

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.