Update over de samenwerking met Liesker Procesfinanciering

19 jan '21

Auteur(s): Michel Jacobs,

In januari 2020 is de samenwerking tussen Ploum en Liesker Procesfinanciering van start gegaan. De samenwerking heeft als doel om het cliënten gemakkelijker te maken procesfinanciering in te zetten als financieringsinstrument om zodoende de kosten verbonden aan grote rechtszaken af te dekken.

We merken dat de bekendheid met en de interesse in het fenomeen procesfinanciering toeneemt. Het laten financieren van hoge proces,- en advocaatkosten in grote rechtszaken brengt onmiskenbaar mee dat er zodoende meer cash flow voor operationele doeleinden beschikbaar is.

Het afgelopen jaar hebben wij in samenwerking met Liesker Procesfinanciering voor een drietal cliënten procedures gestart. In twee zaken is door Michel Jacobs en zijn team hoger beroep ingesteld tegen vonnissen van de Rechtbank en beloopt de claimwaarde in die zaken in totaal meer dan EUR 50 miljoen. In een derde zaak is met financiële hulp van Liesker Procesfinanciering over gegaan tot het oprichten van een zogenaamd claims vehikel, de Stichting Loterij Incasso. Zie ook: www.loterij-incasso.nl. Deze Stichting treedt op voor gedupeerden van de Staatsloterij. Het doel van de Stichting is:

“het incasseren van vorderingen op de Staatsloterij en het verkrijgen van vergoeding van geleden schade door deelnemers van de Staatsloterij, waarbij schade in een zo breed mogelijke zin wordt uitgelegd”

Inmiddels hebben zich duizenden deelnemers bij de Stichting aangesloten en is de claimwaarde al gestegen tot tientallen miljoenen. Michel Jacobs en zijn team hebben inmiddels verschillende procedures aanhangig gemaakt. Zo heeft de Stichting verzocht zich te mogen voegen in een cassatieprocedure aan de zijde van een partij die schade heeft toegekend gekregen van het Gerechtshof in Den Bosch en tegen welk arrest de Staatsloterij cassatieberoep heeft ingesteld. Verder procedeert de Stichting namens haar deelnemers tegen Staatsloterij in een 843-a procedure om inzage te krijgen in de deelnemersinformatie die bij Staatsloterij berust. Naar verwachting zal in de loop van dit jaar de Stichting overgaan tot het instellen van schadevorderingen tegen Staatsloterij met als doel de door gedupeerden geleden schade vergoed te krijgen. Zie ook www.loterij-incasso.nl en het artikel in Quote.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van procesfinanciering voor uw onderneming neem dan gerust vrijblijvend contact op met Michel Jacobs (Ploum) of Willem van Nijnanten (Liesker Procesfinanciering).

Contact

Advocaat, Partner

Michel Jacobs

Expertises:  Mededingingsrecht, Procesfinanciering,

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Onderwerp(en)

Auteur(s)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.