Advocaat

Suzanne Poutsma

Specialisatie

Suzanne is lid van de praktijkgroep Dispute Resolution. Zij adviseert en procedeert voor zowel Nederlandse als internationale cliënten over verschillende commerciële en contractuele aangelegenheden, zowel voor de overheidsrechter als in arbitrage.

Achtergrond

Suzanne studeerde in 2012 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de studierichtingen Privaatrecht en de Togamaster (major Strafrecht). Tijdens haar master is zij werkzaam geweest als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam. Na het afronden van haar studie heeft zij een jaar gewerkt als wetenschappelijk docent op de sectie Privaatrecht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Suzanne is van 2014 tot 2017 werkzaam geweest als advocaat bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam, waar zij ervaring opdeed in de beslechting van complexe, grensoverschrijdende geschillen (zowel voor de overheidsrechter als in arbitrage). In het kader hiervan heeft Suzanne een half jaar als advocaat gewerkt in New York.

Suzanne heeft in 2017 de Law Firm School en de Beroepsopleiding Advocaten met goed gevolg afgerond. Tevens heeft Suzanne de Grotius Specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren cum laude afgerond.

Publicaties

 • K.J. Krzeminski en S.E. Poutsma, Beslag- en Executierecht geschetst, Nijmegen: Ars Aequi 2016.
 • S.D. Lindenbergh en S.E. Poutsma (red.), Jurisprudentie Verbintenissenrecht, Nijmegen: Ars Aequi 2013.
 • S.E. Poutsma, Beïnvloedingsmogelijkheden bij de stilzwijgende verlenging van consumentenovereenkomsten, TvC 2013, p. 3-20.
 • S.E. Poutsma, ‘Het beïnvloeden van consumentenbeslissingen: valkuil of uitkomst?’,  in: W.H. van Boom, M. van Kogelenberg en M.L. Tuil (red.), Boobytraps, valkuilen en instinkers in het burgerlijk recht, Den Haag: Boom Juridische Uitgevers 2012, p. 199-240.
 • I. van der Zalm en S.E. Poutsma, Annotatie bij Hof ’s Gravenhage 24 augustus 2010, LJN BN4316, JA 2011/1, p. 72-97.

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Suzanne Poutsma heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Burgerlijk Procesrecht: sub rechtsgebied arbitrage, sub rechtsgebied beslag- en executierecht en sub rechtsgebied ligitation;
 • ICT-recht; en
 • Verbintenissenrecht: sub rechtsgebied agentuur en distributie.

Op grond van deze registratie is Suzanne Poutsma verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.