Spoedwet elektronisch vergaderen: wetsvoorstel Tijdelijke wet COVID-19 (2)

10 apr '20

Auteur(s): Stan Commissaris, Roos de Vos,

Vandaag is een nota van wijziging verschenen van het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid’ (hierna: het ‘Wetsvoorstel’), waarover wij gisteren een artikel schreven. De nota van wijziging bevat een belangrijke aanvulling voor stichtingen. In ons artikel schreven wij dat het Wetsvoorstel geen oplossing bood voor stichtingen met een orgaan dat vergelijkbaar is met een algemene vergadering, zoals een raad van aangeslotenen. In de nota van wijziging is een aanvulling opgenomen, die een oplossing zal bieden voor vergaderingen van organen die, op grond van de statuten van de stichting, bevoegd zijn de jaarrekening vast te stellen. Voor deze organen geldt dat de bepaling in het wetsvoorstel over de algemene vergadering van de vereniging van overeenkomstige toepassing is. De aanvulling in de nota van wijziging heeft tot gevolg dat, als deze wet in werking treedt, vergaderingen van organen van stichtingen die bevoegd zijn de jaarrekening vast te stellen eveneens volledig elektronisch gehouden kunnen worden. Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op dit gebied? Geef dit dan hier door. ----- Links naar eerdere artikelen over dit onderwerp: 25 maart - 4 april9 april - 10 april

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.