Ploum adviseert Renewable Energy Factory B.V. en Triodos Energy Transition Europe Fund bij financiering van drie windparken

Ploum heeft Renewable Energy Factory B.V. (REF) en Triodos Energy Transition Europe Fund (voorheen Triodos Renewables Europe Fund) (TETEF) bijgestaan bij de financiering van de ontwikkeling van drie windparken in Nederland. Ploum stond bij deze transacties zowel REF als TETEF ieder met een apart team van specialisten bij.

Dit is voor het eerst dat TETEF en Ploum hebben samengewerkt. Dit project heeft een solide basis gelegd voor een verdere plezierige samenwerking” – Stef Beusmans – Senior Investment Manager TETEF

Wij hebben eerder zeer prettig met Ploum samengewerkt en ook bij deze transacties verliep de samenwerking vlot en constructief gedurende het gehele proces” – Bas de Bruin, CFO and founding partner of REF

Het team bij Ploum aan de zijde van TETEF werd geleid door Lucas Lustermans (partner Banking & Finance) en bestond verder uit Joost Kool (advocaat Banking & Finance) en Arjen van de Belt (kandidaat-notaris Notariaat). Het team bij Ploum aan de zijde van REF bestond uit Jeroen Terstegge (partner Ondernemingsrecht).

Over REF

REF is een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon. REF is opgericht in 2010. De oprichters hebben sinds eind jaren negentig brede ervaring opgedaan met duurzame energieprojecten. Ieder komend vanuit een eigen achtergrond, variërend van de projectontwikkeling van on- en offshore windprojecten tot de financiering, bouw en exploitatie van energieparken. Meer informatie over REF treft u hier aan.

Over TETEF

Het fonds wil de energietransitie versnellen door te investeren in bedrijven die bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het energiesysteem beter geschikt maken voor de energietransitie. Het doel is om te investeren in bedrijven die duurzame energie opwekken, de energie-efficiëntie verbeteren en/of energieflexibiliteit bieden. Het fonds zal samenwerken met ontwikkelaars, fabrikanten, corporates en samenwerkingsinitiatieven om de energietransitie te versnellen, door te investeren in projecten en bedrijven die een rol spelen bij een dergelijke versnelling. Meer informatie over TETEF treft u hier aan.

Een interview over de samenwerking tussen REF en TETEF en voormelde transacties treft u hier aan (in het Engels).

Meer informatie over het Banking & Finance team en Ploum treft u hier aan.

Contact

Advocaat, Partner

Lucas Lustermans

Expertises:  Banking & finance,Ondernemingsrecht,Faillissementsrecht,Vastgoedrecht,Energierecht, Bouw en Vastgoed,Finance,Energie, Bedrijven in moeilijkheden,Fusies en overnames,Internationale sancties en exportcontrole ,

Advocaat, Partner

Jeroen Terstegge

Expertises:  Ondernemingsrecht, Energie, Fusies en overnames,

Kandidaat notaris

Arjen van de Belt

Expertises:  Notarieel recht,Ondernemingsrecht,Banking & finance, Bouw en Vastgoed,Finance,Energie,

Advocaat

Joost Kool

Expertises:  Banking & finance,Ondernemingsrecht, Finance, Fusies en overnames,Start-up en Scale-up,

Aankomende events

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een e-mail.

Toon alle contactgegevens

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.