https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Bouw_en_huur/construction-1210677_1920.jpg

Ploum geeft wederom les over circulair bouwen aan de Vastgoed Business School

04 jul '22

Op 22 juni 2022 hebben vier advocaten en een notaris uit het Team Bouw&Vastgoed voor de tweede keer les gegeven over ‘Risico’s en kansen bij circulair bouwen’.
Deze cursusmodule maakt onderdeel uit van de opleiding Circulair Bouwen van de Vastgoed Business School, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Circulair Bouwen (NICB).​​​​​​

In plaats van alleen de middag, was deze keer aan Ploum gevraagd om de gehele dag te verzorgen. Dat deden we uiteraard graag en de dag bestond uit de volgende onderdelen:

  • Bouw- en aanbestedingsadvocaat Tjinta Terlien gaf een presentatie over duurzaam en circulair aanbesteden;
  • Omgevingsrechtadvocaten Alexandra Danopoulos en Eline van Leeuwen behandelden het circulair bouwen onder de (nieuwe) Omgevingswet;
  • Vastgoednotaris Jolande van Loon liet zien welke goederenrechtelijke mogelijkheden er zijn tot behoud van eigendom van circulaire gebouwonderdelen;
  • Vastgoed-/huurrechtadvocaat Anton van den Heuvel ging in op verdienstelijking (o.a. Energy as a Service) en de mogelijkheden van het huurrecht als alternatief voor het goederenrecht.

Het mooiste compliment was toch wel dat we de ‘wat droge stof’ op een zeer toegankelijke en enthousiaste manier hebben gepresenteerd. En het was erg leuk om van de diverse deelnemers te horen op welke manier zij met de energietransitie binnen hun bedrijven bezig zijn. Zo konden we van elkaar leren.  

De volledige opleiding bestaat uit 8 lesdagen en de eerstvolgende opleiding start op 2 november 2022. 

Contact

Advocaat

Tjinta Terlien

Expertises:  Bouwrecht, Aanbestedingsrecht, Litigation, Europees recht, Bouw en Infrastructuur, Logistiek Vastgoed,

Advocaat, Partner

Alexandra Danopoulos

Expertises:  Bestuursrecht, Energierecht, Omgevingsrecht, Vastgoedrecht, Afvalstoffenrecht, Europees recht, Milieurecht , Voedsel- en Warenpraktijk, Transport en Logistiek, Food, Vastgoed, Bouw en Infrastructuur, Handhaving en sancties, Logistiek Vastgoed,

Partner, Notaris

Jolande van Loon

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Energierecht, Vastgoedrecht, Fusies en Overnames, Vastgoed, Energie,

Advocaat, Partner

Anton van den Heuvel

Expertises:  Huurrecht, Vastgoedrecht, Vastgoed, Energie, Commerciële contracten, Logistiek Vastgoed,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.