Advocaat

Nina Witt

Specialisatie

Nina adviseert en procedeert inzake de bescherming en handhaving van intellectuele eigendom, IT en privacy. Tevens adviseert zij over specifieke, vaak complexe regelgeving, bijvoorbeeld m.b.t. medische hulpmiddelen en (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. Nina maakt deel uit van ons Team Privacy en Team Zorg en focust zich onder meer op e-health en e-commerce.

Nina adviseert cliënten over uiteenlopende privacyvraagstukken en heeft een ruime ervaring met het opstellen van (commerciële) contracten en algemene voorwaarden. Onder meer m.b.t. licenties, onderzoek en ontwikkeling (R&D), bedrijfsgeheimen, software en het verwerken van persoonsgegevens, waaronder patiëntendata- en materiaal. Zij staat cliënten bij in geval van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, geschillen over de uitvoering van contracten en assisteert bij het opzetten van webshops en het structureren van IP-portfolio’s. Tevens heeft zij ervaring met diverse juridische onderwerpen die aan bod komen in de ‘entertainmentbranche’.

Wat klanten aangeven

‘Nina Witt is my main contact person. She is always quick to respond and more importantly she works from a practical angle, meaning that she understands very quickly how the business works and what to look for, so even potentially hidden issues can be identified.’ - Legal 500 EMEA 2021

Achtergrond

Nina heeft de Grotius specialisatieopleiding Nationaal en Internationaal Contracteren met succes afgerond.

Recente zaken

 • Het assisteren en adviseren bij het opzetten van een wereldwijde webshop voor verkoop van producten aan consumenten.
 • Het adviseren van diverse bedrijven m.b.t. de bescherming en structurering van intellectuele eigendomsrechten, het verwerken van persoonsgegevens en het opstellen van de daarbij benodigde contracten en algemene voorwaarden.
 • Het opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten in het kader van wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe technologieën.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

 • International Association of Privacy Professionals (IAPP)
 • Licensing Executives Society Benelux (LES)
 • Vereniging voor Auteursrecht (VvA)
 • Vereniging Privacy Recht (VPR)

Publicaties

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Nina Witt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Informatierecht: sub rechtsgebied IT recht;
 • Privacy recht.

Op grond van deze registratie is Nina Witt verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.