https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Boeken_en_papier/books-2463779_1920.jpg

Ploum heeft NBD Biblion bijgestaan bij de overname van Bookarang

15 dec '20

Ploum heeft NBD Biblion bijgestaan bij de overname van Bookarang, technologisch specialist op het gebied van literatuuranalyse en inhoudelijke boekaanbevelingen.

NBD Biblion is dé dienstverlenende organisatie voor openbare bibliotheken en mediatheken in Nederland. Naast het selecteren, recenseren en beschrijven van media levert NBD Biblion jaarlijks miljoenen uitleenklare exemplaren aan de openbare bibliotheken en schoolmediatheken. Met deze overname haalt NBD Biblion technologie binnen waarmee zij bibliotheken en het gehele boekenvak kan helpen om processen te versnellen en optimaliseren en om meer en betere mogelijkheden te creëren om de juiste match tussen lezer en boek te maken.

Het team van Ploum bestond uit een nieuwe generatie medewerkers en is daarmee een mooi en succesvol resultaat gebleken van de al eerder ingezette strategie van groei, vernieuwing en verjonging bij Ploum. Het team stond onder leiding van Geert de Nijs (Corporate M&A) en bestond verder uit Nina Witt (IE/IT/Privacy), Anamika Wilbrink (IT/IT/Privacy), Bo Leeuwestein (HR/Arbeidsrecht) en Sophie de Clercq (Corporate M&A)

Geert de Nijs “Naast dat het enorm plezierig samenwerken was met alle partijen is het ook ontzettend eervol een heel klein steentje te hebben mogen bijdragen aan de toekomst van de Nederlandse bibliotheken. Wij wensen NBD Biblion en Bookarang heel veel succes in hun verdere samenwerking.”

Nina Nannini, Algemeen Directeur van NBD Biblion licht toe: “De overname van Bookarang past heel goed in onze strategie om te versnellen op innovatie. Samen met deze professionals, die onze passie voor literatuur delen en deze combineren met diepgaande kennis van kunstmatige intelligentie, kunnen we mooie, nieuwe producten en diensten voor de bibliotheeksector ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld de huidige manier van zoeken via de catalogus, die wordt door veel van de huidige bibliotheekbezoekers niet meer gebruikt. Hiervoor kunnen we samen met Bookarang aan oplossingen gaan werken. En het project automatisch metadateren, ook een prachtig voorbeeld van wat er mogelijk is. In dit project hebben we de afgelopen twee jaar succesvol gewerkt aan het automatiseren van bibliografisch werk waardoor we bibliotheken sneller en efficiënter van deze informatie kunnen voorzien. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar onze vernieuwde samenwerking.”

Contact

Advocaat

Geert de Nijs

Expertises:  Ondernemingsrecht, Contractenrecht , Energierecht, Fusies en Overnames, Energie, Commerciële contracten,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.