E-health

De markt voor digitale toepassingen in de gezondheidszorg is volop in beweging. Sinds COVID-19 is dit in een stroomversnelling gekomen. De overheid, zorginstellingen in Cure en Care, softwareontwikkelaars en zorgverzekeraars houden zich steeds meer bezig met de ontwikkeling en inzet van e-health toepassingen (ook wel digital health). Ook onze advocaten vervullen hierbij een belangrijke rol. Wij adviseren en procederen over de bescherming van ontwikkelde software of hulpmiddelen door intellectuele eigendomsrechten (zoals auteursrecht, modelrecht of merkenrecht), verwerking van (bijzondere) persoonsgegevens (gezondheidsgegevens), productaansprakelijkheid en markttoegang (MDR) en het sluiten van IT-contracten.

Neem contact op met onze specialisten via: e-health@ploum.nl

Heeft u vragen over e-health?

Heeft u vragen over e-health? Neem contact op met Nina Witt.

0630293405 e-health@ploum.nl

E-health biedt nieuwe kansen

E-health toepassingen bieden nieuwe kansen voor de gezondheidszorg. Innovaties zoals apps, draagbare apparaten, sensoren, domotica en videoconsulten bieden nieuwe manieren van patiënten- en cliëntenzorg, maar ook mogelijkheden voor samenwerkingen tussen partijen. E-health wordt gezien als een middel om zorgvragen te voorkomen en de zorg voor patiënten te verbeteren. Wij zorgen ervoor dat u (juridisch) klaar bent voor elke privacy- en IT-uitdaging in de zorgsector.

Juridische uitdagingen bij e-health

Waar technologie en digitale ontwikkelingen in een stroomversnelling komen, zijn ook de nodige juridische uitdagingen.

  • Waar moet u als arts aan denken als u een app wilt gebruiken om mensen hun meetwaarden door te laten geven?
  • Waar moet u als app ontwikkelaar aan denken als u een app maakt die slaappatronen van gebruikers trackt? En wanneer heb u voor uw product een CE-markering nodig?
  • Wat moet er in een contract staan als u valmatten of andere sensoren in zorginstellingen wilt plaatsen?
  • Mag u patiënt- of cliëntgegevens uitwisselen met andere zorgverleners? En welke contracten dienen zorgleveranciers te sluiten? Hoe zit het met toezicht op samenwerkingsverbanden?
  • Wat als u als werkgever iedereen een smartwatch cadeau wilt doen, mag dat en mag u iets met de gegevens?

Onze advocaten beantwoorden graag uw juridische vragen. En mocht er onverhoopt een geschil ontstaan, bijvoorbeeld over de rechten op een app, een gebrekkige implementatie of een datalek, dan staan onze advocaten u ter zijde.

Onze expertise

Onze advocaten staan veel verschillende bedrijven en organisaties bij die opereren op het terrein van e-health, zoals zorgverleners (Care en Cure), overheden, app- ontwikkelaars, ICT-bedrijven maar ook patiëntenorganisaties. Wij slaan de juridische burg tussen beide werelden. Op dit gebied krijgt u te maken met hele diverse regelgeving, zoals de MDR, WGBO en de AVG, maar ook het aanbestedingsrecht en het consumentenrecht. Wij maken u daarin graag wegwijs en staan bekend om onze praktische aanpak, goede bereikbaarheid en het snel kunnen schakelen. Bovendien hebben wij specifieke kennis van de zorgsector – mede opgedaan door te werken binnen de muren van het ziekenhuis. 

Meer weten?

Onze e-health specialisten begeleiden u graag bij de juridische aspecten en vraagstukken rondom e-health. Neem contact op met Nina Witt als u meer wilt weten.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.