PERSBERICHT - Ploum verstevigt positie met komst van nieuw team douane, handel en logistiek én versterkt banking & finance praktijk.

Voeg toe aan Mijn interesses

10 Apr '19

Auteur(s): Rutger Ploum, Nick Hessels,

Op 1 mei 2019 breidt Ploum het banking & finance team uit met twee partners afkomstig van Eversheds Sutherland en een advocaat medewerker afkomstig van Houthoff. Per diezelfde datum stapt ook het complete team 'Douane, handel en logistiek' van Kneppelhout & Korthals over naar Ploum. Ploum heeft daarmee al in de eerste maanden van 2019 de groeidoelstelling gerealiseerd waar het Rotterdamse kantoor eerder nog de komende drie jaar voor uittrok. Een uitgekiende zet, ook in het licht van de Brexit. Het Rotterdamse advocaten- en notarissenkantoor dat zich profileert als “Rotterdam Law Firm” versterkt hiermee in een klap haar concurrentiepositie in het segment van de middelgrote kantoren in Nederland. “We halen met deze stap twee unieke juridische specialismen in huis, in aanvulling op het al bestaande, brede palet aan expertises en diensten. Veel wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Daarbij worden steeds hogere eisen aan het bedrijfsleven gesteld. Compliance is essentieel. Met de komst van beide teams speelt Ploum in op deze ontwikkeling. Het banking & finance team heeft een sterke focus op gereguleerde markten waar toezichthouders als AFM en DNB actief zijn. Het douane, handel en logistiek team is een prachtige aanvulling op onze commerciële praktijk en benadrukt onze sterk band met Rotterdam en de Rotterdamse haven. Internationaal handelsverkeer en logistiek zijn belangrijke motoren voor de economie in de regio Groot Rotterdam. Autoriteiten als de douane en de NVWA spelen daarbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan voedselveiligheid, export controle en sanctieregelgeving. Ploum ihttps://www.ploum.nl/themas/energie/s al sterk op het gebied van het energierecht, mededingingsrecht, privacyrecht, omgevingsrecht en milieurecht. Met de komst van deze twee nieuwe praktijken is het plaatje van regulatory praktijken compleet. En het zijn ook nog eens hele prettige, nieuwe kantoorgenoten. Ze hebben dezelfde mentaliteit als wij: gewoon hard werken voor het beste resultaat voor de cliënt. Ik verwacht daarom veel van deze nieuwe samenwerking.” zegt Rutger Ploum, managing partner van het kantoor, trots. Volgens de Stand van de Advocatuur was Ploum in 2018 de grootste groeier. Het is daarom geweldig nieuws dat deze groei ook in 2019 doorzet. Ploum staat bekend als een no-nonsense kantoor, dat zeer hecht aan de relatie met de cliënten. Dat blijkt alleen al uit het feit dat twee cliënten van het kantoor een hoofdrol spelen in de marketingcampagne, die al twee prijzen won in 2019 (vakjury en jury bestaande uit starters en stagiaires).

Kennismaken?

Op 28 mei, 4 juni en 18 juni organiseren wij informatieve kennismakingsmiddagen. Tijdens deze middagen stellen onze nieuwe collega's zich aan u voor en informeren u over de juridische ontwikkelingen in hun vakgebied. U kunt dan van onze nieuwe collega's zelf horen wat zij voor u kunnen betekenen. Kijk voor meer informatie in onze eventagenda, waar u zich ook kunt aanmelden.

Nu al vragen?

Mocht u voor 1 mei al vragen hebben voor onze collega's dan kunt u contact opnemen met Marieke Van Tiggelen via 06 23220731 of m.vantiggelen@ploum.nl.     Op de foto van links naar rechts: Mirjam Louws (team Trade, Customs & Logistics), Alexandra Danopoulos (bestuurs- en strafrecht), Marijn van Tuijl (partner Trade, Customs & Logistics), Petra Chao (Trade, Customs & Logistics), André Jansen (Trade, Customs & Logistics), Lucas Lustermans (partner Banking & Finance), Caspar Janssens (Trade, Customs & Logistics) Matthijs Bolkenstein (partner Banking & Finance), Joost Kool (Banking & Finance), Jikke Biermasz (partner Trade, Customs & Logistics), Sandra Vermeulen (Trade, Customs & Logistics).

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.