Kwartaalupdate Beroepsaansprakelijkheid - Q1 2019

Voeg toe aan Mijn interesses

09 apr '19

Auteur(s):

In het eerste kwartaal van 2019 zijn er op www.rechtspraak.nl 15 uitspraken gepubliceerd waarin een (civiele) vordering tegen een beroepsbeoefenaar werd ingesteld. Het merendeel betrof uitspraken met betrekking tot een advocaat, 1 uitspraak was gericht tegen een notaris en 1 uitspraak had betrekking op een assurantietussenpersoon. De Hoge Raad wees daarnaast op 22 februari 2019 een arrest waarin de vraag centraal stond hoe de schade dient te worden begroot wanneer een NVM-makelaar de NVM-meetinstructie niet in acht neemt en een foutief (te hoog) aantal vierkante meters van een woning in diens verkoopinformatie presenteert. Op 13 juli 2018 oordeelde de Hoge Raad al dat het meten in strijd met de NVM-meet-instructie (NEN 2580) in beginsel leidt tot onrechtmatig handelen (artikel 6:162 BW)  jegens de koper. In deze Kwartaalupdate Beroepsaansprakelijkheid voor Q1 2019 is een selectie gemaakt uit deze uitspraken en worden verschillende uitspraken behandeld. Lees update Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Maurice Verhoeven - Advocaat | Partner Lennard van den Berg - Advocaat Thomas Munnik - Advocaat

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.