https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Finance_Geld/calculator-385506_1920.jpg

Procesfinanciering inzetten om hoge kosten van omvangrijke procedures af te dekken?

06 feb '20

Ploum en Liesker Procesfinanciering, marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering, gaan een strategische samenwerking aan. Doel van de alliantie is dat klanten van Ploum procesfinanciering voortaan makkelijker en tegen scherpere voorwaarden kunnen inzetten als financieringsinstrument om de kosten verbonden aan grote rechtszaken – een bedrijfsvreemd risico - af te dekken. Beide partijen zien vooral mogelijkheden voor samenwerking bij de financiering van kartelschadezaken en grote commerciële claims.

Waar het internationaal al wel gebeurt, is het een primeur in de Nederlandse rechtsmarkt dat een advocatenkantoor en een procesfinancier een alliantie aangaan. De samenwerking houdt onder meer in dat klanten van Ploum versneld door het financieringstraject worden geleid zodat zij al binnen één maand weten of hun zaak kan worden gefinancierd. Na een succesvol doorlopen financieringstraject kunnen zij vervolgens tegen gereduceerd tarief, gebruikmaken van procesfinanciering. Michel Jacobs, partner bij Ploum advocaten: “In onze sector is procesfinanciering nog steeds een relatief nieuw financieringsinstrument. Terwijl het juist bij de omvangrijke zaken een zeer effectief en strategisch instrument is om bedrijfsvreemd risico verantwoord af te dekken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze huidige en toekomstige klanten deze vorm van financiering tegen aantrekkelijker voorwaarden voorleggen. Vanwege het full-service karakter van ons kantoor zien wij een grote toegevoegde waarde om als procesadvocaat voor klanten van Liesker aan de slag te gaan.”

Structurele toename kartelschadezaken en grote claims

Willem van Nijnanten, Managing Director Liesker Procesfinanciering: “Net als Ploum zien wij al jaren een structurele toename in het aantal omvangrijke rechtszaken. Daarbij gaat het vooral om kartelschadezaken en grote commerciële claims. In lijn daarmee ontvangen wij ook steeds meer bedrijfsmatige aanvragen voor de financiering daarvan. Door de handen ineen te slaan met Ploum kunnen we zowel MKB bedrijven als corporates veel gerichter en efficiënter van dienst zijn en staan alle neuzen na een succesvol doorlopen financieringstraject dezelfde kant op. Dat is bij dit soort zaken van groot belang.”

Over Liesker Procesfinanciering

Liesker Procesfinanciering, gevestigd in Breda en opgericht in 2011, richt zich op de financiering van kansrijke claims, zowel van particulieren als bedrijven, met een minimale waarde van € 500.000. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren), veelal op basis van een fixed fee. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en ontvangt Liesker een fee van gemiddeld 30% van het resterende bedrag. Bij verlies worden de proceskosten door Liesker voldaan en blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen. Liesker is marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt en de enige partij die procesfinanciering op grote schaal toepast in de praktijk.

-----------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Willem van Nijnanten, directeur Liesker Procesfinanciering, via vannijnanten@liesker.com Michel Jacobs, partner bij Ploum, via 06-22481779 en m.jacobs@ploum.nl. Lees het artikel ook in:

Contact

Advocaat, Partner

Michel Jacobs

Expertises:  Mededingingsrecht, Procesfinanciering, German Desk,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.