https://ploum.nl/uploads/Bouw_2.jpg

Inwerkingtreding Wkb blijft op 1 januari 2024 staan

18 jul '23

Auteur(s): Jacob Henriquez en Simone Overbeeke

Eerder schreven Jacob Henriquez en Simone Overbeeke een blog over de motie tot opschorting van de Wkb die vorige week door de Eerste Kamer is aangenomen.

In een brief van 17 juli 2023 heeft Minister De Jonge gereageerd op de aangenomen motie en de invoeringsdatum van de Wkb (1 januari 2024) opnieuw bevestigd. De Minister gaf ook aan dat het verstandig is om vast te houden aan de gelijktijdige inwerkingtreding van beide wetten (Wkb en Omgevingswet).

De brief is hier te raadplegen.

De Minister concludeert aan het slot van de brief:

Vanuit mijn verantwoordelijkheid voor het stelsel van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het Bouwen én met nadrukkelijk oog voor de uitvoering, kom ik tot de conclusie dat het verstandig is om vast te houden aan de gelijktijdige inwerkingtreding van beide wetten, zonder af te doen aan het feit dat ik het zie als mijn taak om uw zorgen weg te nemen. Met bovenstaande uitleg en toelichting op de genomen en nog te nemen maatregelen om deze zorgen weg te nemen acht ik de invoering van de nieuwe wet beheersbaar. Uitstel van de Wkb zou, gelet op de complexiteit hiervan, onverantwoorde en onnodige risico’s met zich meebrengen voor een zorgvuldige invoering met bijkomende kosten voor alle partijen voor iedere periode van uitstel. Dit zou ernstige gevolgen hebben voor de uitvoeringspraktijk, die behoefte heeft aan tijdige duidelijkheid en rechtszekerheid over de datum van inwerkingtreding.”

Op 5 oktober 2023 zal door Jacob Henriquez en Simone Overbeeke de cursus ‘Actualiteiten Bouwrecht’ worden verzorgd, waarbij zij in zullen gaan op de wijzigingen in boek 7 titel 12 BW als gevolg van de inwerkingtreding van de Wkb.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende link: Ploum Academy Actualiteiten Bouwrecht 

Contact

Advocaat, Partner

Jacob Henriquez

Expertises:  Bouwrecht, Vastgoedrecht, Litigation, Arbitrage, Bouw en Infrastructuur, Energie, Vastgoed, Logistiek Vastgoed,

Advocaat

Simone Overbeeke

Expertises:  Bouwrecht, Vastgoedrecht, Aanbestedingsrecht, Arbitrage, Litigation, Bouw en Infrastructuur, Vastgoed, Logistiek Vastgoed,

Aankomende events

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.