Maximum inkomen van tijdelijke topfunctionarissen

12 okt '15

Auteur(s): Bo Leeuwestein,

Op grond van de Wet normering topinkomens (WNT) geldt voor topfunctionarissen in de (semi)publieke sector een maximumbezoldiging gebaseerd op dat van een minister (€178.000,- per jaar). Tijdelijk ingehuurde topfunctionarissen vallen niet onder dit maximum. Voor hen geldt vooralsnog de "oude WNT-norm". Dit betekent dat het de ingehuurde topfunctionaris vrijstaat een bezoldiging overeen te komen tot een maximumbedrag ter hoogte van 130% van een ministersalaris (€231.400,- per jaar).

Ontwerpbesluit

De ministerraad heeft ermee ingestemd een ontwerpbesluit inzake maximumbezoldiging van tijdelijke topfunctionarissen voor advies aan de Raad van State voor te leggen, waardoor per 1 januari 2016 de bezoldiging van interim topfunctionarissen vanaf de eerste dag genormeerd wordt. Na inwerkingtreding van de regeling wordt de bezoldiging van interim topfunctionarissen genormeerd in drie fasen.

Onmiddellijke normering

Gedurende de eerste zes maanden bedraagt de bezoldiging maximaal €144.000,- en gedurende de tweede zes maanden maximaal €108.000,-. Dit is een hoger bedrag dan de oude WNT-norm van 130% die momenteel geldt voor interim topfunctionarissen en dient ter compensatie van de intensiviteit die korte en acute opdrachten vergen. Voorts geldt een maximum uurtarief van €175,-, om bovenmatige beloning van deeltijdfunctionarissen te voorkomen. Na het eerste jaar vallen de ingehuurde topfunctionarissen onder dezelfde norm als de andere topfunctionarissen in de publieke sector: maximaal een ministersalaris.   Meer weten? Kijk op ploumoverarbeid.nl

Contact

Advocaat

Bo Leeuwestein

Expertises:  Arbeidsrecht,

+31 6 3023 0521 b.leeuwestein@ploum.nl LinkedIn

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Onderwerp(en)

Auteur(s)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.