https://ploum.nl/uploads/Artikelen_en_Track_Records_en_expertise/Algemeen/work-5382501_1920.jpg

Ploum geeft les over circulair bouwen aan de Vastgoed Business School

14 okt '21

Op 29 september 2021 is door vier advocaten en een notaris uit het Team Bouw&Vastgoed van Ploum de cursusmodule ‘Risico’s en kansen bij circulair bouwen’ gegeven. Deze cursusmodule maakt onderdeel uit van de opleiding ‘Circulair bouwen’ van de Vastgoed Business School, die in hun brochure als volgt wordt aangeprezen:

“Circulair bouwen is de toekomst. Letterlijk, want in 2050 wil de Nederlandse overheid dat de bouweconomie volledig circulair is. Dit betekent dat ons enorme veranderingen te wachten staan in de nabije én iets minder nabije toekomst. Die veranderingen moeten gemanaged worden. En de mensen die dat gaan doen, die zijn er nog lang niet genoeg.”     

De door Ploum gegeven cursusmodule bestond uit de volgende onderdelen:

  • Bouw- en aanbestedingsadvocate Tjinta Terlien gaf een presentatie over duurzaam en circulair aanbesteden;
  • Omgevingsrechtadvocaten Alexandra Danopoulos en Eline van Leeuwen behandelden het circulair bouwen onder de (nieuwe) Omgevingswet;
  • Vastgoednotaris Jolande van Loon liet zien welke goederenrechtelijke mogelijkheden er zijn tot behoud van eigendom van circulaire gebouwonderdelen;  
  • Vastgoed-/huurrechtadvocaat Anton van den Heuvel ging in op verdienstelijking (o.a. Energy as a Service) en de mogelijkheden van het huurrecht als alternatief voor het goederenrecht.

De groep van cursisten was zeer divers en bestond onder meer uit professionals op het gebied van bouw, projectontwikkeling, vastgoedbeheer en -onderhoud, installatietechniek, subsidies, dakbedekking en -recycling, zorgvastgoed en duurzaamheidsadvies. Ook was er een vertegenwoordiger aanwezig van de branchevereniging Techniek Nederland.

De Vastgoed Business School en Ploum hebben naar elkaar uitgesproken dat het een leuke en waardevolle dag was en de samenwerking in de toekomst graag wordt voortgezet.  

Deze opleiding van de Vastgoed Business School wordt in samenwerking met het Instituut voor Circulair Bouwen (NICB) georganiseerd. De directeur van het NICB, Ron van Wijk, heeft Anton en Jolande vorig jaar benaderd naar aanleiding van hun blog ‘Linea recta richting circulair: creatieve kansen in een veranderende wereld’. Door corona is de opleiding vorig jaar uitgesteld, maar dit jaar mochten de cursisten én de docenten eindelijk aan de slag.

De volledige opleiding ‘Circulair bouwen’ bestaat uit 17 lesdagen en de eerstvolgende opleiding start op 24 november 2021 met een nieuwe lichting cursisten (inschrijven kan nog steeds).

Contact

Advocaat

Tjinta Terlien

Expertises:  Bouwrecht, Aanbestedingsrecht, Litigation, Europees recht, Bouw en Infrastructuur, Logistiek Vastgoed,

Advocaat, Partner

Alexandra Danopoulos

Expertises:  Bestuursrecht, Energierecht, Omgevingsrecht, Vastgoedrecht, Afvalstoffenrecht, Europees recht, Milieurecht , Voedsel- en Warenpraktijk, Transport en Logistiek, Food, Vastgoed, Bouw en Infrastructuur, Handhaving en sancties, Logistiek Vastgoed,

Advocaat, Partner

Anton van den Heuvel

Expertises:  Huurrecht, Vastgoedrecht, Vastgoed, Energie, Commerciële contracten, Logistiek Vastgoed,

Partner, Notaris

Jolande van Loon

Expertises:  Notarieel recht, Ondernemingsrecht, Energierecht, Vastgoedrecht, Fusies en Overnames, Vastgoed, Energie,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Expertise(s)

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.