https://ploum.nl/uploads/boek.jpg

Achtste druk handboek ‘Huurrecht’ geschreven door Alain de Jonge gepubliceerd

07 nov '23

Auteur(s): Tim Vlug

Recent is de achtste druk verschenen van het handboek 'huurrecht' van Alain de Jonge, advocaat-partner bij Ploum.

Huurrecht geeft een compleet beeld van het materiële huurrecht. De meest recente wetgeving, jurisprudentie en literatuur zijn in de achtste druk samengebracht tot een volledig en toegankelijk overzicht. Alle actuele facetten van het materiële huurrecht komen uitvoerig aan bod, waarbij veelvuldig wordt verwezen naar de relevante en meest actuele wetgeving en rechtspraak en waar nodig naar de parlementaire geschiedenis. Het boek is geschreven en bij uitstek geschikt voor juristen en vastgoed-professionals die (dagelijks) met het huurrecht te maken hebben. De veelvuldige verwijzing naar de rechtspraak maakt het huurrecht voor de lezer direct toepasbaar. De pragmatische opzet van Huurrecht maakt het boek ook zeer geschikt als studiemateriaal voor het (postdoctorale) onderwijs.

Alain over de achtste druk: ‘Huurrecht biedt de lezer een volledig overzicht en een sturend kompas in de steeds ingewikkelder wordende wereld van het huurrecht. Alle recente en bekende toekomstige ontwikkelingen zijn in deze achtste druk verwerkt. Het boek is laagdrempelig en praktisch ingestoken en daardoor uitermate geschikt als naslagwerk voor de juridische praktijk, maar vanzelfsprekend ook voor het onderwijs.’

Alain is een gevestigde naam op het gebied van het huurrecht en heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen op het gebied van stadsvernieuwing, binnenstedelijke ontwikkelingen en (industriële) herstructureringen. Alain is onderdeel van het huurrecht team van Ploum. Hier adviseren en helpen onze specialisten bij juridische huurkwesties en overig vastgoed zoals onder andere projectontwikkelings- of samenwerkingsovereenkomsten, vanwege een nog te bouwen project of een renovatie. Ook adviseren ze (buitenlandse) investeerders over hun vastgoedportefeuilles in Nederland (veelal via hun beheerders in Nederland). Naast het huurrecht behoren koop, erfpacht, projectontwikkeling, sale/lease-back, beheer van vastgoed en eigendomsverhoudingen tot zijn werkterrein.

Geïnteresseerd in het boek? Het is te koop bij Boom juridisch: Huurrecht

Contact

Advocaat, Partner

Alain de Jonge

Expertises:  Huurrecht, Vastgoedrecht, Vastgoed, Logistiek Vastgoed,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Klik op het plusje en schrijf je in voor updates over dit onderwerp.

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.