Inwerkingtreding van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen op 1 juli 2022 lijkt haalbaar

11 nov '21

Auteur(s): Jacob Henriquez,

Minister Ollongren van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties maakte in haar brief van 1 november 2021 aan de Eerste kamer bekend dat inwerkingtreding van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (‘WKB’) op 1 juli 2022 verantwoord en haalbaar lijkt.

In de kamerbrief beantwoordt minister Ollongren de vraag van de vaste commissie voor Binnenlandse zaken over de huidige stand van zaken betreffende het aantal proefprojecten dat inmiddels is afgerond. Op dit moment zijn 70 van de 428 proefprojecten volledig afgerond. De resultaten van de projecten geven een consistent beeld weer. Partijen blijken na enige tijd goed om te kunnen gaan met de nieuwe regelgeving.

De Minister schrijft aan de Eerste Kamer:

“De aandachtspunten die uit de projecten naar voren komen worden als leerpunten teruggekoppeld aan deelnemers van proefprojecten. Specifieke aandachtspunten worden door de Regiegroep gezamenlijk opgepakt en vertaald naar een passende aanpak voor de betreffende punten. Onoverkomelijke knelpunten zijn hierbij vooralsnog niet naar voren gekomen.”

“De ervaringen en resultaten – tussentijds en na afloop – van de proefprojecten laten zien dat partijen na enige gewenning goed uit de voeten kunnen met het nieuwe stelsel voor kwaliteitsborging. Het aantal proefprojecten neemt nog steeds toe en steeds meer gemeenten organiseren zelf proefprojecten of haken aan bij een Ambassadeursnetwerk. Ik ga er vanuit dat de resultaten van de proefprojecten die de komen maanden worden afgerond een vergelijkbaar beeld geven. De komende maanden werk ik met alle betrokkenen aan passende oplossingen voor de laatste vragen en aandachtspunten. Ik acht inwerkingtreding van de Wkb per 1 juli 2022 dan ook op een verantwoorde wijze haalbaar.

Inwerkingtreding van de WKB op 1 juli 2022 wordt dus haalbaar geacht.

De brief van 1 november 2021 is via deze link te raadplegen.

Contact

Advocaat, Partner

Jacob Henriquez

Expertises:  Bouwrecht,Vastgoedrecht,Arbitrage,Litigation, Bouw en Vastgoed,Energie, Logistiek Vastgoed,

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Auteur(s)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.