Strafrecht

Economisch strafrecht is een verzamelnaam voor strafzaken op het gebied van het milieu, afvalstoffen, EVOA, REACH, Brzo, Arbo-wetgeving enzovoort. Vaak kan in dergelijke zaken zowel via het bestuursrecht, als via het strafrecht worden opgetreden door de overheid.

Onze advocaten staan grote en kleine ondernemingen, maar ook particulieren bij op het gebied van economisch strafrecht en milieustrafrecht. Ook als het gaat om fraudewitwassen of om ontnemingen verlenen wij regelmatig bijstand. Wij treden niet alleen op in strafrechtelijke procedures, maar ook in bestuursrechtelijke procedures, bijvoorbeeld wanneer u te maken krijgt met sancties als een bestuurlijke boete of met een last onder dwangsom. Zie voor meer informatie onze pagina over handhaving en sancties.

Ook adviseren wij vanuit onze expertise bij due diligence-trajecten: welke mogelijke strafrechtelijke risico’s kleven er aan een overname?

Veel van onze cliënten zijn gevestigd in de omgeving van Rotterdam, in de omgeving van de Haven. Wij treden echter ook veelvuldig op voor cliënten elders in het land.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Onze praktijk kenmerkt zich verder door het volgende

Wij vormen één sectie met onze bestuursrechtadvocaten en “ontmoeten” elkaar regelmatig op de diverse rechtsgebieden (bijvoorbeeld als het gaat om cliënten die onder het Brzo vallen, of als het gaat om afvalstoffenrecht). Door deze nauwe samenwerking zijn wij in staat om snel en adequaat advies te geven en bijstand te verlenen, zowel in de toezichtsfase als in de opsporingsfase; of het nu gaat om een last onder dwangsom, bestuurlijke boete, transactie, strafbeschikking of dagvaarding.

We werken voor veel raffinaderijen, tankopslagbedrijven en bouwbedrijven en zijn derhalve ook vaak betrokken bij onderwerpen die gerelateerd zijn aan de energietransitie. Onze cliënten krijgen vaak te maken met handhaving en sancties vanuit de overheid, en dan zijn bestuurs- en strafrecht veelal complementair.

Indien u meer wilt weten over het strafrecht, het economische strafrecht, het milieustrafrecht, over bestuurlijke boetes of andere sancties, of over ontnemingszaken, staan wij voor u klaar. Een eerste gesprek is uiteraard altijd kosteloos en vrijblijvend.

Advocaat

Jouko Barensen

Expertises:  Strafrecht, Bestuursrecht, Afvalstoffenrecht, Milieurecht , Cybersecurity , Transport en Logistiek, BRZO, Handhaving en sancties,

Advocaat

Hugo van Aardenne

Expertises:  Strafrecht, Bestuursrecht, Cybersecurity , Handhaving en sancties, Internationale Sancties en Exportcontrole , Interne onderzoeken,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.