Vastgoed notariaat

De notarissen van Ploum kunnen u begeleiden bij (voorgenomen) (ver)koop tot levering, bij hypotheek- en pandrechten, vestiging van zakelijke rechten en splitsing in appartementsrechten. Zowel op het gebied van commercieel vastgoed als op het gebied van particulier vastgoed.

Dit betreft onder meer de aan- en verkoop, due diligence, financiering, sale and leaseback, vestiging van opstalrechten, erfpachtrechten en hypotheken, splitsing in appartementsrechten, projectfinanciering en -ontwikkeling, binnenstedelijke (her)ontwikkeling en het opzetten van vastgoedstructuren.

U kunt bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor advies over de juridische structurering van winkelcentra, complexen met meervoudig gebruik, recreatieparken en parkeergarages, en de begeleiding van gronduitgiftes (waaronder in de haven).

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Werkgebied

Ploum bedient (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars,  bouwbedrijven, energiebedrijven, oliemaatschappijen en ondernemingen zowel gevestigd in (de haven van) Rotterdam als daarbuiten, nationaal en internationaal. Het notariaat is onder meer actief in de volgende de sectoren:

 • Bouw- en Vastgoed
 • Energie
 • Haven
 • Zorg

 

Kadastrale registratie van netwerken

Ploum heeft in het bijzonder unieke expertise in huis op het gebied van registratie van netwerken. De Nederlandse bodem ligt vol met kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, water, riool, warmte en telecom. U kunt ons inschakelen voor de registratie in het Kadaster van eigendom van deze netwerken. We geven antwoord op uw vragen zoals:

 • Welke voordelen biedt registratie van de eigendom van een netwerk voor ons bedrijf?
 • Welke risico’s lopen we wanneer we de eigendom niet registreren?
 • Wat zijn de kosten van registratie van ons netwerk?
 • Dienen wij nog wel opstalrechten te vestigen als we het netwerk ook kunnen registreren?
 • Hoe tonen we “bevoegd aanleggen” of het “gedragen als eigenaar” aan?
 • Hoe verhoudt de registratie van de eigendom bij het Kadaster zich tot de registratie in het kader van de WION?
 • Hoe regelen we de toegang tot en het onderhoud van de kabels en leidingen?
 • Dienen we ook de uitbreiding en verlegging van kabels en leidingen (periodiek) te registreren?
 • Hoe moeten we onze administratie nu inrichten om op termijn te kunnen registreren?

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.