Merk- en Modelregistratie

Het feit dat u als eerste een merk gebruikt geeft in veel landen geen juridische bescherming. Door uw merk te registreren zorgt u ervoor dat u als enige een beroep kunt doen op uw merk. De specialisten van Ploum in merkenrecht helpen u daar graag bij. Ook internationaal. Via ons wereldwijde netwerk van specialisten kunnen wij in alle relevante merkenregisters onderzoeken of uw merk nog beschikbaar is. Is dit het geval, dan kunnen we meestal de merkregistratie in gang zetten en ervoor zorgen dat uw merk beschermd is in elk land waar u zaken doet.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Merk registreren

Het registeren van uw merk is van groot belang, omdat u zonder registratie vaak geen juridische bescherming heeft. Aan het registreren van merken zijn een aantal juridische regels en vereisten verbonden. Ons team van merkengemachtigden adviseert u graag over de registratie van uw merk en helpt u graag bij het opbouwen van een (wereldwijde) sterke merkenportefeuille.

Het belangrijkste voordeel van een merkregistratie is het verkrijgen van een monopolie in het betreffende territoir. Merkregistratie gaat via het “first to file” principe, wat o.a. betekent dat derden hetzelfde merk niet meer kunnen registreren voor dezelfde of soortgelijke waren en/of diensten. Op deze manier kan worden voorkomen dat bijvoorbeeld een concurrent in een voor u belangrijk land het merk als eerste registreert. Dit zou immers betekenen dat u het merk in het betreffende land niet meer mogen gebruiken, ondanks dat het uw eigen merk is.

Merk bewaken

Is uw merk eenmaal beschermd door registratie van uw merk in de relevante merkenregisters, dan kunt u via Ploum merkbewaking instellen. Wij houden dan voor u in de gaten of andere partijen vergelijkbare merkaanvragen indienen. In geval van een conflicterende merkaanvraag kunt u hier dan op tijd tegen optreden, waarbij wij u ook kunnen adviseren. Door ons gecombineerde team van merkengemachtigden en advocaten, kunnen wij u naast bezwaarlijke merkregistraties ook adviseren over inbreukmakend gebruik. Hierdoor houden we niet alleen de merkregistratie tegen, maar stoppen we ook het gebruik van het merk in de praktijk.

Met een merkregistratie kan u ook optreden tegen derden die uw merk verwerken in een domeinnaam. Als een domeinnaam verwijst naar een website die bijvoorbeeld de reputatie van uw merk beschadigt of waardoor bezoekers denken dat ze uw website bezoeken terwijl dit niet zo is, kan u een procedure starten voor het verwijderen of overdragen van de betreffende domeinnaam. Ook hier adviseren onze merkengemachtigden en advocaten u graag verder over.

Model beschermen

Naast uw bedrijfsnaam, logo of ander merk kunt u ook de vormgeving van uw producten juridisch beschermen, bijvoorbeeld door uw model te registreren. Ploum kan hiervoor zorgen. Gaat het om producten waarbij de vormgeving belangrijk is, dan krijgt u naast advies over modelbescherming ook advies op maat over bijvoorbeeld de auteursrechtelijke aspecten.

Advocaat of merkengemachtigde?

Wellicht vraagt u zich af wat is het verschil tussen een advocaat en een merkengemachtigde. Waar een merkengemachtigde met u meedenkt over de beste registratie-strategie, zijn onze IE-advocaten gespecialiseerd in het aanpakken van inbreuk op uw merk. De kracht van onze merkengemachtigden zit vooral in het voeren van schriftelijke procedures bij de verschillende merkinstanties en de kracht van onze advocaten ziet u in de rechtszaal.

Ons IE-team bestaat dus eigenlijk uit the best of both worlds: onze merkengemachtigden denken met u mee over de beste registratie-strategie voor uw onderneming. Zij kennen de formele regels en de gedachten hierachter, en kunnen u hierdoor adviseren en assisteren bij het opbouwen van een zo sterk mogelijke merkenportefeuille. En onze advocaten staan u bij op het moment dat het tot een gerechtelijke procedure komt. Door de nauwe en naadloze samenwerking binnen het team, zijn onze merkengemachtigden en advocaten altijd op de hoogte van de merkregistraties en eventuele lopende procedures van onze cliënten. Hierdoor missen zij niets en kan de strategie worden gekozen die het beste bij u en de situatie past.

Advocaat, Partner

Willem Leppink

Expertises:  Intellectuele Eigendom, Europees recht, Merk- en Modelregistratie, Marketing en Reclame, Technologie, Media en Telecom, Food, E-commerce,

Advocaat, Partner

Sabin Tigu

Expertises:  Intellectuele Eigendom, Merk- en Modelregistratie, Technologie, Media en Telecom, Start-up en Scale-up,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.