Advocaat, Partner

Sabin Tigu

Specialisatie

Sabin is werkzaam als advocaat in het team intellectuele eigendom. Zijn specialisatie is het intellectueel eigendomsrecht.

Sabin houdt zich met name bezig met het merken-, modellen-, auteurs- en het handelsnaamrecht en adviseert en procedeert veel over kwesties rondom deze intellectuele eigendomsrechten. Verder adviseert hij veel over domeinnamen en is hij goed bekend met het procederen voor de administratieve gerechten zoals WIPO. Hij heeft veel ervaring opgedaan om grootschalige en langdurige projecten voor internationale cliënten op het gebied van parallelhandel en namaakbestrijding te begeleiden en uit te voeren, al dan niet in het kader van Douane-aanhoudingen.

Daarnaast zit hij in het start-up team en adviseert hij startende bedrijven in algemene juridische vraagstukken.

Sabin gelooft in duidelijk en pragmatisch adviseren waarbij het doel altijd is om daadwerkelijk de handvatten te geven waar een cliënt iets mee kan. Helaas zijn juridische conflicten niet altijd te voorkomen en kan procederen ook een commerciële keuze zijn.

Wat klanten aangeven

‘Willem Leppink, Sabin Tigu. Both very capable, easy to talk to, business-oriented.’ - Legal 500 EMEA 2021

‘Sabin Tigu is a very reliable and professional educated lawyer.’ - Legal 500 EMEA 2021

Achtergrond

Na een carrière als proftennisser heeft Sabin de Master Bedrijfsrecht behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2011. Sinds 2012 is hij werkzaam bij Ploum op de sectie Intellectuele-eigendomsrecht. Sabin is lid van verschillende verenigingen op het gebied van intellecutele-eigendomsrecht. Sabin is sinds september 2018 redactielid van het BMM Bulletin.

Publicaties

  • ‘Niet-traditionele inbreuk: Over wat boefjes nog meer doen’, BMM Bulletin 2/2019, p. 63-68

Lidmaatschappen en nevenfuncties

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Sabin Tigu heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is Sabin Tigu verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.