Afvalstoffenrecht

Het afvalstoffenrecht is een zeer gecompliceerd rechtsgebied. Dit heeft allereerst te maken met het feit dat er heel veel wetten en regels zijn die van toepassing zijn voor iedereen die met afvalstoffen om gaat. Deze wetten en regels komen bovendien voort uit Europese wetten en regels. Het kan in dit woud van wet- en regelgeving lastig zijn om door de bomen het bos te zien.

Een tweede complicerende factor is de definitie van het begrip “afvalstof”: iets is een afvalstof zodra de houder zich van de stof ontdoet of moet ontdoen. Over de vraag wanneer daar sprake van is, hebben velen zich gebogen.

We leven in een tijd waarin we er naar streven om steeds meer circulair te worden. Dat betekent dat we steeds minder afvalstoffen willen produceren, en dat we stoffen steeds meer gaan hergebruiken. Onze cliënten merken dat er toch regelmatig verschillen van mening met overheden zijn over de vraag wanneer iets nu een afvalstof is, en wanneer niet. Juridisch advies van een advocaat is dan vaak een ‘must’.

Heeft u vragen over Afvalstoffenrecht?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur een e-mail.

+31 6 3922 3800 a.danopoulos@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Wij adviseren vaak over dergelijke vragen; we verlenen bijstand aan tankopslagbedrijven, (andere) Brzo-bedrijven in de industriële sector, raffinaderijen en bedrijven die biobrandstoffen produceren, bouwbedrijven etc.

Onze advocaten hebben niet alleen inhoudelijke expertise op het gebied van het afvalstoffenrecht, zij hebben ook jarenlange ervaring met de bestuursrechtelijke en strafrechtelijke handhaving die vaak voortvloeit uit de hierboven genoemde verschillen van mening (zie ook onze pagina’s over “Handhaving en sancties” en “Economisch Strafrecht”).

  • Wij staan onze cliënten bij wanneer zij vragen hebben over hun producten en/of afvalstoffen en/of over de vergunningen die zij nodig hebben en/of de wijze waarop deze afvalstoffen dienen te worden afgevoerd;
  • Wij geven legal opinions af;
  • Daarnaast staan wij cliënten bij wanneer zij zich bestuurs- of strafrechtelijk dienen te verantwoorden voor vermeende overtredingen van – bijvoorbeeld – de Wet milieubeheer.

Advocaat, Partner

Alexandra Danopoulos

Expertises:  Bestuursrecht, Energierecht, Omgevingsrecht, Vastgoedrecht, Afvalstoffenrecht, Europees recht, Milieurecht , Voedsel- en Warenpraktijk, Transport en Logistiek, Food, Vastgoed, Bouw en Infrastructuur, Handhaving en sancties, Logistiek Vastgoed,

Advocaat

Jouko Barensen

Expertises:  Strafrecht, Bestuursrecht, Afvalstoffenrecht, Milieurecht , Cybersecurity , Transport en Logistiek, BRZO, Handhaving en sancties,

Ontmoet het hele team

Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.