Track record Food

Voeg toe aan Mijn interesses

11 Dec '20

Auteur(s): Marijn van Tuijl,

Ploum heeft een uniek track record opgebouwd op dit terrein. Het zwaartepunt van onze praktijk ligt bij levensmiddelen en diervoeder (onder meer: pesticiden, microbiologie en contaminaties). Daarnaast focussen wij op andere producten als medische hulpmiddelen, cosmetica, speelgoed en fast moving consumer goods (FMCG) assisteren wij tal van bedrijven die te maken krijgen met toezichthouders zoals de NVWA.

Ploum heeft veel ervaring met het bijstaan van bedrijven die een recall moeten uitvoeren, die door de NVWA worden aangesproken, of die door afnemers of door derden in verband met productaansprakelijkheidsclaims te maken krijgen. In de praktijk betekent dat dat wij proberen onze cliënten zo vlot en geruisloos mogelijk te begeleiden in discussies met de NVWA, maar zo nodig in bezwaar en beroep onterechte overheidsbesluiten aan te vechten. Daarnaast assisteren wij bij het verweer tegen claims en het voeren van regres, alsmede bij alle aspecten van verzekeringsdekking die in beeld komen bij product recalls en terugroepacties. Tot slot kunnen wij onze klanten ook bijstaan in het geval dat de autoriteiten besluiten over te gaan tot het intrekken van erkenningen, het instellen van een strafrechtelijk onderzoek of overgaan tot vervolging. Kortom, wij benaderen juridische issues rondom productveiligheid vanuit alle verschillende juridische invalshoeken en zijn thuis in de relevante Europese regelgeving en de nationale voorschriften.

De specialisten van Ploum hebben uitgebreide ervaring in de omgang met toezichthouders – zoveel mogelijk in goed overleg, maar voor de rechter als het moet – , maar procederen evenzeer voor de civiele rechter in aansprakelijkheidskwesties als gevolg van recalls en terugroepacties.

Reacties

Wilt u reageren op deze track record? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.