Uitbetaling vakantiedagen: hoe te berekenen?

27 mrt '17

Auteur(s): Rutger Ploum,

Bij het einde van een dienstverband kan een werknemer nog aanspraak hebben op een aantal niet-opgenomen vakantiedagen. Doorgaans worden deze vakantiedagen uitbetaald aan de werknemer. Maar hoe bereken je de waarde van een vakantiedag?

Een ruim loonbegrip

In 2011 heeft het Europese Hof van Justitie zich over deze vraag gebogen. Het Europese Hof geeft aan dat het aan de nationale rechter is om te bepalen of er een intrinsiek verband bestaat tussen de looncomponenten die de werknemer normaliter ontvangt en de uitvoering van de opgedragen taken door de werknemer. Het Hof oordeelt voorts dat een werknemer bij uitbetaling van vakantiedagen niet in een nadeliger positie mag komen te verkeren, dan wanneer hij in dienst zou zijn gebleven en zijn vakantiedagen zou hebben opgenomen. Er moet dus worden uitgegaan van een ruim loonbegrip. Dit houdt in dat ook vergoedingen (zoals een autovergoeding of ploegentoeslag), vast uitgekeerde bonussen, vakantiegeld, de 13e maand en overige emolumenten moeten worden meegenomen bij de berekening van de waarde van een vakantiedag. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen.

Pensioenpremie werkgever

Een interessante vraag is of het werkgeversdeel van de pensioenpremies ook onder dit ruime loonbegrip valt. Dit is immers geen bedrag dat de werkgever aan de werknemer betaalt als vergoeding voor zijn werkzaamheden, maar aan de pensioenuitvoerder als derde. De werknemer profiteert echter wel van het feit dat voor hem premies worden afgedragen aan de pensioenuitvoerder. In 2012 oordeelde de kantonrechter Amsterdam dat de pensioenpremie inderdaad moet worden meegenomen in de berekening van de waarde van vakantiedagen. Indien de werknemer gedurende de betreffende vakantiedagen in dienst zou zijn gebleven, zouden deze premies immers zijn doorbetaald door de werkgever. Deze conclusie is later gevolgd door de kantonrechter Almere, het gerechtshof Den Haag en recentelijk de kantonrechter te Groningen. Deze laatste geeft daarbij expliciet aan dat de afdracht van de pensioenpremie aan de pensioenuitvoerder samenhangt met de arbeidsovereenkomst. De werkgeverspremie vertegenwoordigt een bepaalde waarde en moet daarom worden meegenomen in de berekening, omdat de werknemer anders in een nadeliger positie zou komen te verkeren dan wanneer hij de vakantiedagen had opgenomen.

Conclusie

Bij het einde van een dienstverband is het dus van belang om alle relevante looncomponenten mee te nemen in de berekening van vakantiedagen. Daarbij dienen werkgevers zich goed te realiseren dat ook het werkgeversdeel van de pensioenpremies meegerekend moet worden. Zoals uit de jurisprudentie blijkt, gaat het op dit punt nogal eens fout bij de eindafrekening en kunnen werkgevers nadien geconfronteerd worden met een loonvordering. Vragen over vakantiedagen, de pensioenpremie of andere uitbetalingen bij het einde van een dienstverband? Neem dan contact op met onze sectie Arbeidsverhoudingen en Medezeggenschap! Dit artikel is geschreven door Rutger Ploum en Michelle Westhoeve.

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Onderwerp(en)

Auteur(s)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.