Nog een rechtspersoon liquideren dit jaar?

30 Sep '15

Auteur(s):

Liquidatie rechtspersoon

Wilt u nog dit jaar een rechtspersoon liquideren, bijvoorbeeld om kosten voor volgend jaar te besparen? Laat ons dit dan op tijd weten. We dienen uiterlijk half oktober de stukken voor de liquidatie op te stellen, dit in verband met de wettelijke verzetstermijn voor crediteuren (deze termijn bedraagt twee maanden) en de vakantiedrukte bij de rechtbanken in de maand december. Als wij uiterlijk op 20 oktober de vereiste liquidatie-stukken kunnen deponeren bij het Handelsregister en de liquidatie-advertentie kunnen plaatsen in een landelijk dagblad, dan is een liquidatie voor het einde van het jaar mogelijk. Dit geldt niet voor de zogenaamde turbo-liquidaties. Dat zijn liquidaties waarbij de rechtspersoon op het moment van het liquidatie-besluit geen enkele bate meer heeft, en daardoor onmiddellijk ophoudt te bestaan. Indien u denkt gebruik te kunnen maken van een turbo-liquidatie laat dit dan door één van onze (kandidaat-) notarissen controleren.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.