Let op: controle op registratie als toegelaten douanevertegenwoordiger

Voeg toe aan Mijn interesses

14 okt '19

Auteur(s): Jikke Biermasz,

Registratie douanevertegenwoordigers

De douane heeft onlangs een nieuwsbericht op haar website gepubliceerd over de controle op de registratie van douanevertegenwoordigers. Vanaf 1 oktober 2019 wordt in AGS gecontroleerd of vertegenwoordigers zijn geregistreerd als toegelaten douanevertegenwoordiger. Als de vertegenwoordiger niet is geregistreerd als toegelaten douanevertegenwoordiger, wordt de aangifte niet aanvaard. In dat geval kan een aangifte volgens de douane alleen op eigen naam en voor eigen rekening worden gedaan. Dit betekent dat de douanevertegenwoordiger door de douane als aangever en bij het ontstaan van een douaneschuld als schuldenaar wordt aangemerkt.

Aanvraag toelating

Op grond van artikel 1:10 Algemene Douanewet moet een douanevertegenwoordiger voldoen aan de criteria voor de status geautoriseerde marktdeelnemer voor douanevereenvoudigingen, ook wel bekend als Authorised Economic Operator (AEO-C). Indien u daaraan voldoet, kunt u zich laten registeren als toegelaten vertegenwoordiger met het formulier ‘Aanvraag Toelating douanevertegenwoordiger’. U mag dan andere marktdeelnemers vertegenwoordigen bij onder andere het doen van een douaneaangifte en andere handelingen en formaliteiten die in de douanewetgeving staan. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met team Douane, Handel en Logistiek.

Contact

Advocaat, Partner

Jikke Biermasz

Expertises:  Douanerecht,Transportrecht,Verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht,Economisch strafrecht, Haven en douane,Food,Transport en logistiek, Douane en internationale handel,Brexit,Corona (COVID-19) juridische Helpdesk,

+31 6 52005916 j.biermasz@ploum.nl LinkedIn

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.