Het nieuwe ontslagrecht: spijtoptantenregeling

22 Apr '14

Auteur(s):

De afgelopen weken zijn in dit feuilleton achtereenvolgens opzegging en ontbinding onder het nieuwe recht toegelicht en de achtergrond en de hoogte van de transitievergoeding. Deze week staan wij stil bij de spijtoptantenregeling. In het arbeidsrecht wordt een bedenktermijn geïntroduceerd, die wij kennen uit het consumentenrecht. De spijtoptantenregeling kent twee varianten.

Opzegging met instemming

Zoals in het artikel ‘Het nieuwe ontslagrecht: opzeggen’ al aan de orde is gekomen, kan een werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen met instemming van de werknemer. De instemming moet blijken uit een schriftelijke verklaring van de werknemer. Om de werknemer nog meer te beschermen tegen het lichtvaardig instemmen met ontslag, kan de werknemer zijn schriftelijke (onvoorwaardelijke) instemming met ontslag binnen veertien dagen schriftelijk herroepen. Dit kan zonder opgaaf van redenen.
De werkgever moet de werknemer binnen twee dagen na de gegeven instemming wijzen op het recht om zijn instemming in te trekken. Doet een werkgever dat niet, dan bedraagt de termijn om de instemmende verklaring te herroepen geen twee, maar drie weken.

Beëindigingsovereenkomst

Opzeggen met instemming van de werknemer is een nieuwe wijze van beëindigen die is ontwikkeld naast de bestaande beëindiging van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden, zoals onder het huidige recht veel gebeurt. Voor een beëindigingsovereenkomst gaat een schriftelijkheidsvereiste gelden. Bedenkt een werknemer zich vervolgens, dan heeft hij  bij deze variant van beëindigen de mogelijkheid om de beëindigingsovereenkomst binnen veertien dagen te ontbinden.
De bescherming van de werknemer gaat zo ver dat de werkgever in de beëindigingsovereenkomst moet opnemen dat de werknemer het recht heeft om de beëindigingsovereenkomst binnen veertien dagen te ontbinden. Doet de werkgever dat niet, dan wordt de termijn om de beëindigingsovereenkomst te ontbinden verlengd tot drie weken.

Geen ongelimiteerd gebruik

Als een werknemer op enig moment gebruik heeft gemaakt van de bedenktermijn en zijn arbeidsovereenkomst wordt binnen zes maanden opnieuw opgezegd met zijn instemming of beëindigd met wederzijds goedvinden, heeft hij geen mogelijkheid meer om zich te bedenken.

Uitzondering

De bedenktermijn van veertien dagen geldt ingeval van een beëindiging met wederzijds goedvinden niet voor bestuurders.

Invoering

Indien het wetsvoorstel wet wordt, wordt de spijtoptantenregeling ingevoerd per 1 juli 2015.

Save the date: 12 juni 2014

Noteer 12 juni a.s. alvast in uw agenda! Wij ontvangen u graag om 14.30 uur op ons symposium waar wij samen met o.a. prof. Ruben Houweling (Grondslagen van modern arbeidsrecht) stilstaan bij de gevolgen die deze ingrijpende wetswijziging voor u heeft. Zo komt u volledig beslagen ten ijs. Schrijf u direct in! (Gesloten)

Gerelateerde artikelen

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Blijf op de hoogte

Voeg deze interesses toe aan Mijn Ploum.

Expertise(s)

Onderwerp(en)

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.