Gebrekkig (schade)onderzoek door verzekeraar

Voeg toe aan Mijn interesses

05 nov '19

Auteur(s):

Een automobilist lijdt schade ten gevolge van een aanrijding en claimt die schade onder de allrisk-verzekering bij haar verzekeraar Ansvar. Ansvar weigert polisdekking te verlenen, omdat het ingevulde schadeformulier volgens haar de indruk wekt dat er sprake is van een onjuiste voorstelling van zaken. Ansvar stelt zich op basis van een schadeonderzoek op het standpunt dat de verzekerde haar opzettelijk zou hebben misleid (frauduleus handelt) om polisdekking te verkrijgen. De Rechtbank Amsterdam gaat daarin niet mee en oordeelt dat Ansvar geen zorgvuldig en nauwgezet onderzoek heeft gedaan, zoals dat van een verzekeraar mag worden verlangd. De bevindingen en omstandigheden waarop de verzekerde heeft gewezen moeten zorgvuldig worden nagegaan. Nu dat niet is gebeurd kan het gemankeerde schadeonderzoek niet ter onderbouwing dienen van het standpunt dat er opzet tot misleiding zou zijn. Ansvar dient (onder meer) over te gaan tot uitkering onder de polis. Klik hier voor de gehele uitspraak.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wilt u reageren op dit artikel? Inloggen of maak een Mijn Ploum account aan om uw reactie te plaatsen


Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.