Advocaat

Renée van Hoof

Specialisatie

Renée procedeert in bouw- en vastgoedzaken bij de overheidsrechter en bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) en zij is betrokken geweest bij diverse bindend advies procedures. Daarnaast adviseert zij cliënten o.a. over traditionele (UAV 1989 / 2012) en geïntegreerde (UAV-GC 2005) contracten, en over adviseursvoorwaarden (DNR 2011).

Renée kan bogen op ruime ervaring als het gaat om het adviseren en procederen over complexe commerciële geschillen, waarin al dan niet technisch vraagstukken spelen. Zij kent de civiele procespraktijk als geen ander en de diverse (juridische) aspecten die daarmee samenhangen.

Achtergrond

Tijdens haar studie aan de Universiteit Leiden heeft Renée diverse extra curriculaire programma’s gevolgd, waaronder het Honours College Law. Zij heeft ook een semester aan de Renmin University in Beijing gestudeerd, waar zij zich heeft toegelegd op de Chinese taal en diverse onderwerpen binnen het Chinese recht.

Doordat Renée ook een studie vastgoed en makelaardij heeft voltooid, beschikt zij over praktische kennis van de bouw- en vastgoedsector.

Opleidingen

 • Master Ondernemingsrecht, Universiteit Leiden (2016)
 • Bachelor Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden (2014)
 • Bachelor Vastgoed en Makelaardij, Fontys Hogescholen (2011)

Publicaties

 • B.P.A. Santen en R. van Hoof, ‘Het belangenconflict van de faillissementscurator’, in B. Assink e.a. (red.), Toekomst van het Ondernemingsrecht (Liber Amicorum L. Timmerman), Deventer: Kluwer 2015 p. 435-458;
 • R. van Hoof, ‘Van Ruzie naar Fusie’, Real Estate Magazine 2011/77.

Lidmaatschappen

 • Lid van de Vereniging voor Jonge Procesadvocaten

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Renée van Hoof heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Burgerlijk procesrecht: sub rechtsgebied ligitation;
 • Huurrecht: sub rechtsgebied bedrijfsruimte en sub rechtsgebied woonruimte; en
 • Vastgoedrecht: sub rechtsgebied bouwrecht.

Op grond van deze registratie is Renée van Hoof verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.