Advocaat, Partner

Natalie Vloemans

Specialisatie

Natalie procedeert en adviseert vooral op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en het contractuele en regulatoire (her-)verzekeringsrecht. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het begeleiden van haar cliënten bij commerciële geschillen en adviseert zij over het opstellen van handelsovereenkomsten. In verzekeringsrechtelijke kwesties treedt Natalie zowel op namens verzekerden als namens verzekeraars en intermediairs.

Ze geeft sinds haar komst leiding aan het team Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast maakt zij deel uit van het team Arbitrage.

Haar praktijk is breed en omvat zowel dekkingsgeschillen als regulatoir verzekeringsrecht (verzekeringstoezicht). Verder heeft Natalie een indrukwekkende kennis van het aansprakelijkheidsrecht in theorie en praktijk. Ze heeft in het bijzonder een ruime ervaring op het gebied van bouw- en technische schades en bedrijfsaansprakelijkheid en hieraan gerelateerde verzekeringen, maar haar praktijk omvat bijvoorbeeld ook claims en verzekeringsrechtelijke kwesties rondom beroepsfouten, milieuschades en product recalls.

Vermeldenswaard is bovendien Natalies kennis van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht in geval van beroepsziekten als gevolg van, bijvoorbeeld, blootstelling aan asbest. Voorts heeft Natalie expertise op het gebied van verzekeringsvormen als D&O liability, brandverzekeringen, kredietverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Haar cliënten zijn divers, maar zijn vaak te vinden in de wereld van de logistieke dienstverlening, haven en opslag, de bouw en, uiteraard, de verzekeringssector.

Soms is een gang naar de rechter niet nodig. Natalie onderzoekt graag met u of een zakelijk geschil minnelijk geschikt kan worden of op een alternatieve wijze opgelost kan worden. Zo heeft zij ook de nodige ervaring met arbitrageprocedures. Zij is voorzitter van de Dutch Arbitration Association.

Natalie is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en zij publiceert veelvuldig op het terrein van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Ze is redacteur van de verzekeringsrechtelijke boekenserie Recht & Praktijk.

Natalie onderscheidt zich echter vooral van haar vakgenoten door haar pragmatische aanpak en gevoel voor zakelijke verhoudingen. Ze weet wat er leeft in de business en is zich er te allen tijde van bewust dat de oplossing van een geschil niet louter juridisch van aard hoeft te zijn.

Wat klanten aangeven

Natalie Vloemans handles coverage litigation within the construction, logistics and industrial sectors, advising on technical damage insurance, as well as property damage, product recall and D&O liability. One client observes: “Her strength is quickly understanding the root of insurance disputes and having an excellent strategy to tackle that.” – Chambers 2020 

In recent highlights, practice head Natalie Vloemans led a team which represented construction consortium SAAone in a €15m insurance claim against several Dutch underwriters. – Legal 500 EMEA 2020

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven op kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.