Advocaat, Partner

Natalie Vloemans

Specialisatie

Natalie procedeert en adviseert vooral op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht en het contractuele en regulatoire (her-)verzekeringsrecht. Daarnaast heeft zij ruime ervaring met het begeleiden van haar cliënten bij commerciële geschillen en adviseert zij over het opstellen van handelsovereenkomsten. In verzekeringsrechtelijke kwesties treedt Natalie zowel op namens verzekerden als namens verzekeraars en intermediairs.

Ze geeft sinds haar komst leiding aan het team Verzekerings- en Aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast maakt zij deel uit van het team Arbitrage.

Haar praktijk is breed en omvat zowel dekkingsgeschillen als regulatoir verzekeringsrecht (verzekeringstoezicht). Verder heeft Natalie een indrukwekkende kennis van het aansprakelijkheidsrecht in theorie en praktijk. Ze heeft in het bijzonder een ruime ervaring op het gebied van bouw- en technische schades en bedrijfsaansprakelijkheid en hieraan gerelateerde verzekeringen, maar haar praktijk omvat bijvoorbeeld ook claims en verzekeringsrechtelijke kwesties rondom beroepsfouten, milieuschades en product recalls.

Vermeldenswaard is bovendien Natalies kennis van aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht in geval van beroepsziekten als gevolg van, bijvoorbeeld, blootstelling aan asbest. Voorts heeft Natalie expertise op het gebied van verzekeringsvormen als D&O liability, brandverzekeringen, kredietverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Haar cliënten zijn divers, maar zijn vaak te vinden in de wereld van de logistieke dienstverlening, haven en opslag, de bouw en, uiteraard, de verzekeringssector.

Soms is een gang naar de rechter niet nodig. Natalie onderzoekt graag met u of een zakelijk geschil minnelijk geschikt kan worden of op een alternatieve wijze opgelost kan worden. Zo heeft zij ook de nodige ervaring met arbitrageprocedures. Zij is oud-voorzitter en zit in het bestuur van de Dutch Arbitration Association. Natalie is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en zij publiceert veelvuldig op het terrein van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Ze is redacteur van de verzekeringsrechtelijke boekenserie Recht & Praktijk.

Natalie onderscheidt zich echter vooral van haar vakgenoten door haar pragmatische aanpak en gevoel voor zakelijke verhoudingen. Ze weet wat er leeft in de business en is zich er te allen tijde van bewust dat de oplossing van een geschil niet louter juridisch van aard hoeft te zijn.

Wat klanten aangeven

"Natalie Vloemans does not only have very in-depth legal knowledge but also understands the complexity of the business environment of her client. Vloemans is hands-on and to the point." - Chambers 2024

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Natalie Vloemans heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Verzekeringsrecht;
  • Verbintenissenrecht; en
  • Burgerlijk procesrecht.

Op grond van deze registratie is Natalie Vloemans verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track recordMet uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.