Bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid

De advocaten in dit team zijn ervaren procesadvocaten. Zij zijn de afgelopen jaren betrokken geweest bij een groot aantal spraakmakende bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidszaken. Dankzij hun jarenlange ervaring kennen zij alle ‘ins-and-outs’ van de bestuurders- en beroepsaansprakelijkheidspraktijk. Onze expertise op het gebied van D&O- en beroepsaansprakelijkheidspolissen en onze goede contacten met verzekeraars komen daarbij goed van pas.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Steeds vaker krijgen bestuurders of beroepsbeoefenaars in de uitoefening van hun werkzaamheden te maken met aansprakelijkheidsclaims. Toegenomen activisme bij aandeelhouders en toezichthouders, de steeds complexer wordende maatschappij en regelgeving en, met name, de groeiende claimcultuur zijn hier de oorzaken van.

Claims tegen bestuurders of commissarissen worden vaak ingesteld op het moment dat de rechtspersoon zelf niet meer in staat is om aan haar verplichtingen te voldoen. De rechtspersoon zelf, de curator of derden, waaronder investeerders en partijen die met de rechtspersoon hebben gecontracteerd, richten zich dan op de bestuurders en/of commissarissen in privé om te kijken of zij wellicht daar nog enige financiële genoegdoening kunnen vinden.

Vrije beroepsbeoefenaars zoals accountants, fiscalisten, waarderingsdeskundigen, advocaten, curatoren of makelaars krijgen ook steeds vaker te maken met een claim omdat sprake zou zijn van een beroepsfout. Het is dan belangrijk om in een vroeg stadium juridische bijstand in te roepen om de beroepsaansprakelijkheid te beperken of voorkomen.

Juridische ondersteuning door Ploum

De specialisten van Ploum adviseren u graag in een vroegtijdig stadium van een civiele procedure of tuchtzaak. Onze werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit:

Bestuurders- en commissarissenaansprakelijkheid

  • Met raad en daad bijstaan van bestuurders en commissarissen van bedrijven in moeilijkheden ten einde in die fase de juiste beslissingen te nemen voor zowel de onderneming als henzelf.
  • Terzijde staan van bestuurders en commissarissen in de contacten met de curator.
  • Advisering bij (mogelijke) aansprakelijkstelling en onderhandeling met wederpartij met als doel een procedure te voorkomen.
  • Bijstaan van bestuurders en commissarissen in aansprakelijkheidsprocedures geïnitieerd door curatoren, crediteuren, fiscus, pensioenfonds, banken en de belangenorganisaties.

Beroepsaansprakelijkheid

  • Advisering bij (mogelijke) aansprakelijkstelling en onderhandeling met wederpartij met als doel een procedure te voorkomen.
  • Bijstaan van beroepsbeoefenaars in tuchtrechtelijke en/of aansprakelijkheidsprocedures.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.