Advocaat, Partner

Maurice Verhoeven

Specialisatie

Maurice procedeert en adviseert vooral op het gebied van Corporate Litigation en Commercial Litigation. Maurice heeft een jarenlange ervaring op het gebied van aandeelhoudersgeschillenenquêteprocedures, overname geschillen en geschillen omtrent een gedwongen verkoop of gedwongen overname van aandelen. Voorts adviseert en procedeert Maurice veel op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid van met name accountants, advocaten, fiscalisten, notarissen, corporate finance adviseurs en vermogensbeheerders. Maurice wordt daarbij veelal ingeschakeld door verzekeraars, waarbij Maurice de D&O claims en beroepsaansprakelijkheidsclaims behandelt. Ook komt het voor dat Maurice als monitoring counsel voor de verzekeraars functioneert. Maurice treedt verder op voor gerenommeerde accountantskantoren op het gebied van beroepsaansprakelijkheid.

Maurice heeft in 2001 de Grotius specialisatieopleiding Vennootschap- en Ondernemingsrecht succesvol (cum laude) afgerond. Maurice is verder lid van de Vereniging voor Corporate Litigation en doceert regelmatig op het gebied van het civiele procesrecht en op het gebied van beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.

Wat klanten aangeven

‘Thomas Munnik and Maurice Verhoeven are always available and on top of things.’ – Legal 500 EMEA 2023

Achtergrond

Maurice is in 1995 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de afstudeerrichtingen Privaatrecht en Bedrijfsjuridisch. Hij heeft ook gestudeerd aan de Thames Valley University in Londen. Hij heeft onder meer gewerkt bij Trenité Van Doorne (thans Simmons & Simmons). In 2003 maakte hij de overstap naar Ploum en is vanaf 2005 partner op de sectie Corporate Litigation.

Publicaties

  • ‘De Aansprakelijkheid van de (beoogd) curator’, Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht (TAV), jaargang 2, nummer 1, januari 2016 (SDU)
  • ‘Hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders’, BestuurRendement, jaargang 18, nummer 1, januari 2015 (Rendement Uitgeverij)
  • ‘Claim? Verzekering dekt het wel’, BestuurRendement, jaargang 17, nummer 5, mei 2014 (Rendement Uitgeverij)
  • ‘Civielrechtelijk bestuursverbod kan sneller worden opgelegd’, BestuurRendement, jaargang 17, nummer 2, februari 2014 (Rendement Uitgeverij)

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Corporate Litigation

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Maurice Verhoeven heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht; en
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is Maurice Verhoeven verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied,Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.