Advocaat, Partner

Jeroen Zandt

Specialisatie

Jeroen is een ervaren procesadvocaat die gespecialiseerd is in alles wat met internationale handel en transport te maken heeft, inclusief de verzekeringsrechtelijke aspecten die daarbij komen kijken. Hij voert regelmatig gerechtelijke procedures en arbitrages, zowel in als buiten Nederland. Zijn clientèle bestaat onder andere uit verzekeraars, handelsbedrijven, productiebedrijven, logistieke dienstverleners, retailers en investeerders.

Achtergrond

Jeroen is een echte bèta met sterke alfa-kwaliteiten. Hij volgde een klassieke opleiding op het Gymnasium Haganum in Den Haag, waarna hij aan de Universiteit Leiden zowel de studie Scheikunde (Quantumchemie) als Rechten (Bedrijfsrecht) met succes afrondde. In 2011 voltooide hij de Grotius specialisatie-opleiding Vervoerrecht.

In zijn studietijd werkte hij als privéleraar exacte vakken, waarna hij sinds 1998 als advocaat werkzaam was bij achtereenvolgens Allen & Overy (voorheen Loeff Claeys Verbeke), DLA Piper (voorheen SchutGrosheide) en Codex Mulder Advocaten.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Als advocaat moet je oog hebben voor het feit dat juridische overwegingen vaak slechts een deel van de puzzel zijn. Een goede advocaat duikt niet direct in juridische oplossingen, maar vraagt eerst dóór naar de achterliggende feiten, belangen en omstandigheden. Een schoenmaker dient echter wel bij zijn leest te blijven. De advocaat biedt juridische kennis, maar dient zich altijd te realiseren dat die kennis slechts één van de gereedschappen is om een bepaalde kwestie aan te pakken.

Recente zaken

 • Jeroen stond met succes een grote fruitimporteur en diens verzekeraars bij in diverse complexe arbitrages over aanzienlijke ladingschades aan enkele partijen bananen. Jeroen slaagde in om aan de zeer hoge bewijsmaatstaf te voldoen, zodat de aansprakelijkheid van de vervoerder kwam vast te staan.
 • Mede dankzij zijn wiskundige inzicht slaagde Jeroen erin om een aanzienlijke verzekeringsfraude aan te tonen, waardoor een malafide claim van vele miljoenen euro’s jegens scheepsverzekeraars door de rechtbank werd afgewezen.
 • Jeroen stond met succes een commodity trader bij die slachtoffer was geworden van Cyber Crime en daardoor betaling van geleverde grondstoffen misliep. Jeroen verdedigde zijn cliënte tegen de aantijgingen aan haar adres, waarna alsnog volledige betaling plaatsvond. Nadien adviseerde Jeroen over een nieuwe betalingssystematiek middels documentair krediet, om soortgelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Client review

 • If there is a lack of options, Jeroen creates new ones
 • Creative, persistent and incredibly intelligent
 • Will do whatever it takes to get the best possible outcome

'Jeroen Zandt is very efficient, focused on detail, and is an expert in maritime law. He is an excellent negotiator, with a strong commercial sense.’ - Legal 500 EMEA 2024

‘With the arrival of Jeroen Zandt and his team, the transport law team at Ploum has grown, not only in numbers but specifically in the quality that they are able to provide. ’ - Legal 500 EMEA 2024

Lidmaatschappen en nevenfuncties

 • Rotterdamse Beurs Transport Sociëtiet (RBTS)
 • Marine Insurance Association (MIA)
 • Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht (NVV)
 • Nederlandse Vereniging voor Vervoerrechtadvocaten (NVA)
 • Havenclub Amsterdam
 • Dutch Arbitration Association

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Jeroen Zandt heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • vervoerrecht: sub rechtsgebied procesrecht

Op grond van deze registratie is Jeroen Zandt verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.Met uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.