Advocaat

Hidde van der Kaaij

Specialisatie

Hidde werkt op de sectie IE/IT en is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht. Hij legt zich in het bijzonder toe op het merken-, modellen- en auteursrecht en richt zich daarnaast op het reclamerecht.

Achtergrond

In 2020 heeft Hidde de master rechtsgeleerdheid met specialisatie Intellectuele eigendom, internet en ICT afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft zijn scriptie geschreven over de vraag of merkverwijdering beoordeeld kan worden op grond van het merkenrecht dan wel op grond van de regels van de ongeoorloofde mededinging. Naast deze specialistische master heeft Hidde in 2021 de master Privaatrecht afgrond. Naast zijn studie heeft Hidde verschillende stages gelopen in de advocatuur, zowel bij een niche-kantoor op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht, als bij diverse grote advocatenkantoren. Sinds 1 januari 2022 is Hidde bij Ploum werkzaam als advocaat.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Lid Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Hidde van der Kaaij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

• Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is Hidde van der Kaaij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.