Omgevingsrecht

Het omgevingsrecht is een breed en vaak complex rechtsgebied en wordt gekenmerkt door elkaar in hoog tempo opvolgende wetswijzigingen en jurisprudentie. Zo bereiden wij ons momenteel voor op de komst van de Omgevingswet en zijn wij betrokken bij het onderzoek naar de mogelijkheden om punitieve handhaving in het omgevingsrecht te introduceren. In het omgevingsrecht is de invloed uit ‘Brussel’ groot. Dit alles maakt het ingewikkeld voor ondernemingen en individuen die zich aan de regels moeten houden, en voor de (overheids)instanties die de wetten moeten handhaven en/of uitvoeren.

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina?

Neem contact op via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een email.

+31 (0)10 4406440 info@ploum.nl

Zo kunnen wij u helpen

Naleving van wetten en regels

Grondige actuele juridische kennis van het omgevingsrecht en het bestuursrecht is noodzakelijk bij de aanvraag van vergunningen en uiteenlopende procedures waaronder handhavingsprocedures en (bestuurlijk) toezicht. Hierbij gaat het niet alleen om het omgevingsrecht in de breedste zin van het woord, waaronder milieu, water, natuur, afvalstoffen maar ook ruimtelijk bestuursrecht.

Juridische ondersteuning door Ploum

Ploum adviseert u graag snel en praktisch bij al uw vragen op het vlak van omgevingsrecht en bestuursrecht. Ons team wordt vaak ingezet om  ondersteuning te bieden in de vorm van ‘crisismanagement’.  Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers met meerdere specialismen. En omdat wij zowel voor private ondernemingen als voor overheidsinstanties optreden, weten wij van beide kanten hoe gedacht en geopereerd wordt. Daardoor hebben we een goed inzicht in de belangen en posities van beide partijen. Hier geldt: ‘it takes one to know one’.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
  • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
  • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.