Advocaat

Frank Barendrecht

Specialisatie

Frank is gespecialiseerd in het mededingingsrecht, op welk gebied hij adviseert en procedeert. Voor cliënten en de zorgsector adviseert en procedeert Frank over NZa-gerelateerde onderwerpen. Vanwege zijn verleden bij de ACM heeft Frank een voorliefde voor onderzoeken van en procedures tegen toezichthouders, maar ook met commerciële contracten kan hij goed uit de voeten. Daarnaast verzorgt Frank graag compliance trainingen.

Frank gebruikt graag heldere taal om zijn advies of standpunt over te brengen.

Achtergrond

In 2005 rondde Frank zijn studie aan de Universiteit Utrecht af en ging hij aan de slag bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (nu ACM). In zijn tijd bij de ACM heeft Frank veel ervaring opgedaan met bestuursrechtelijke handhavingsprocedures, onder andere in de bouwsector en in de zorg. Verder was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van het boetebeleid van de ACM. In 2008 heeft Frank de Grotius specialisatieopleiding Mededingingsrecht met succes afgerond.

In 2011 is Frank in dienst getreden bij Ploum. Bij Ploum heeft hij zich verder gespecialiseerd in het mededingingsrecht en in de regulering van de gezondheidszorg. In de loop der jaren heeft Frank ook veel ervaring opgedaan met commerciële contracten en geschillen. Frank bedient cliënten in vele sectoren, maar heeft een bijzondere interesse voor de zorgsector. Frank coördineert ook het Team Zorg van Ploum.

Publicaties

  • ‘Buitenlandse boeteverlagingen voor compliance programma’s: een voorbeeld om te volgen?’, Mededingingsrecht in de Praktijk, 2019, nr. 2/3
  • ‘Nieuwe boetebeleidsregels voor de NMa’, Actualiteiten Mededingingsrecht, 2009, nr. 8
  • ‘Boetecode van de Nederlandse Mededingingsautoriteit’, Markt en Mededinging, 2007, nr. 7

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Gastdocent mededingingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Mededingingsrecht
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Gezondheidsrecht

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Frank Barendrecht heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Economisch ordeningsrecht: sub rechtsgebied mededingingsrecht

Op grond van deze registratie is Frank Barendrecht verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Track recordMet uw inschrijving blijft u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen op dit gebied. Vul hieronder uw gegevens in om per e-mail op te hoogte te blijven.

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoons­gegevens gebruiken, kunt u lezen in onze privacyverklaring. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Profiel wijzigen' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

  • Volgen wat u interessant vindt
  • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

{phrase:advantage_3}

{phrase:advantage_4}


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.